Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A5880 I2C Stemma QT Rotary Encoder Breakout

Ár:
4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 6 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 55442
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A5880 I2C Stemma QT Rotary Encoder Breakout

A rotary encoderek, vagy forgó kódkapcsolók nagyon szórakoztató termékek! Csavard bátran őket erre, aztán arra.... A potenciométerekkel ellentétben ezek teljesen körbe tudnak fordulni, és gyakran vannak rajtuk kis detentek a tapintható visszajelzéshez. Azonban, ha valaha is próbáltál már encodert hozzáadni a projektedhez, akkor tudod, hogy igazi kihívást jelent a használatuk: időzítők, megszakítások, debouncing...

Ez a Stemma QT csatlakozós panelre szerelt változat megszünteti a frusztrációt - előre be van forrasztva a "szabványos" PEC11-es kivezetésű, nyomókapcsolóval ellátott forgókódolónk és e fedélzeti mikrokontroller az ehhez illeszkedő lengőtárcsás firmware-rel programozva nyomon követi az összes impulzust és kimenetet a számunkra, majd elmenti a növekményes értéket, hogy bármikor lekérdezhessük azt I2C-n keresztül. Csatlakoztasd egy Stemma QT kábellel ezt a forgó kódkapcsolót bármilyen mikrokontrollerhez, az Arduino UNO-tól egészen a Raspberry Pi-ig.

A board (panel) ezen verziója már beforrasztott forgókódolóval rendelkezik, az azonnali használhatóság érdekében. Viszont még szükséged lehet hozzá egy gombsapkára. Győződjön meg róla, hogy egy D tengelyes, vagy állítócsavaros a típus, nem T18. Ha saját dekódert építenél, itt találod a be a nem beforrasztott változatunkat.

Az Adafruit Arduino könyvtárát használhatod az adatok vezérléséhez és olvasásához bármilyen kompatibilis mikrokontrollerrel. Van CircuitPython/Python kódjuk is számítógépekkel vagy egylapos Linux lapokkal való használatra.

Ezt a kis panelt könnyen használhatod forrasztás nélküli próbapanelekhez is. A tápellátás 3-5V DC, míg az I2C adatok 3 vagy 5V-os logikai szintek. Az INT láb úgy konfigurálható, hogy alacsony impulzusokat adjon, amikor a forgás vagy a nyomógomb érzékelése történik, így nem kell spam-olvasni az I2C portot a mozgás érzékeléséhez.

Van egy NeoPixel LED a panelon, amely bármilyen színt megjeleníthet. Ez is vezérelhető az I2C-n keresztül további vizuális visszajelzéshez, vagy ha szeretnéd, tartsd kikapcsolva. A hátoldalon van egy zöld tápellátási LED, valamint egy piros INT LED, amely, ha a megszakítás konfigurálva van, villogni fog, amikor a megszakítás történik.

Az I2C címkódolóval (három kis átkötési lehetőség a panel hátoldalán) akár 8 ilyen forgókódot is csatlakoztathatsz egyetlen I2C porton. Az első a 0x36-os, az utolsó a 0x3D-s címre kerül, ha mindhárom jumper be van forrasztva.

Annak érdekében, hogy a kártya szép és kompakt, mindössze 1 "x 1"-os legyen, a forgókódoló lábnyomát 45 fokos szögben alakították ki. Mivel szabadon forog, nincs szükség arra, hogy 90 fokos szögben legyen a NYÁK-hoz képest. Minden megrendeléshez egy összeszerelt és tesztelt panel tartozik a kódolóval és egy kis darab tüskesorral.

A gyors használatba vétel érdekében készített egyedi gyártású NYÁK egy dekódoló chippel és az összes támogató áramkörrel, valamint a STEMMA QT formátumú csatlakozással rendelkezik. A STEMMA QT csatlakozók mindkét oldalon kompatibilisek a SparkFun Qwiic I2C csatlakozókkal. Ez lehetővé teszi, hogy forrasztás nélküli kapcsolatokat hozz létre a fejlesztői lapod és a forgókódoló között, vagy hogy egy kompatibilis kábel segítségével más érzékelők és tartozékok széles skálájával bővítsd őket. A QT kábel nem tartozék, de nálunk többféle is megtalálható.

A beüzemeléshez itt találsz anyagot: https://learn.adafruit.com/adafruit-i2c-qt-rotary-encoder

Leírás frissítve: 2024.05.07 T/T

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés