Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Raspberry Pi DAC+

Ár:
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Raspberry Pi
Raktár 1: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 54893
Menny.:db
Ezekre még szükséged lehet
Revolt Pi 4 DAC+ box Revolt Pi 4 DAC+ box
6.490 Ft
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

Raspberry Pi DAC+ a jól ismert (és elismert) IQAudio DAC+ új neve.

Az IQaudio Pi-DAC+ HAT, vagy röviden csak DAC+ kártya egy, a Raspberry Pi számára tervezett, kiemelkedő (audiophile) hangminőséget és teljesítményt kínáló eszköz. A panel „full-HD” (24/192) audió felbontást kínál, beépített hardveres hangerőszabályzóval, amit a standard Linux audio API (ALSA) segítségével tudunk elérni. A kártya működtetése a Raspberry Pi I2S kommunikációs csatornáján keresztül történik, így az eszköz nagyságrendekkel alacsonyabb CPU terhelés mellett szolgáltat sokkal magasabb szintű hangminőséget, mint a hasonló képességű USB hangkártyák.

A DAC+ csatlakozása (GPIO port) megfelel a Raspberry Pi alapítvány által meghatározott HAT specifikációjának, így magában foglalja a HAT automatikus felismerését lehetővé tévő EEPROM-ot, valamint az alaplapi kamera és a kijelző csatlakozóihoz szükséges kivágásokat, és a rögzítő furatokat.

A panel beüzemeléséhez forrasztás nem szükséges, a felszerelés után a kártya azonnal működőképes. A HAT csatlakozósávjának kialakítása olyan, hogy a kártya felszerelése után is elérhetők maradnak a Raspberry Pi GPIO tüskéi. A DAC+ panel vonal szintű (Phono) kimenete szabványos RCA csatlakozó. Az aljzat rendelkezik egy olyan furattal, ami dobozba vagy házba építésnél lehetővé teszi a stabil rögzítést, tehermentesítve a panelt a mechanikai igénybevételektől.

Az említett aljzaton kívül a DAC+ további header típusú csatlakozókat tartalmaz, amiken elérhető a jobb illetve bal csatorna jele, egy erősítő némítás (mute) bemenet (GPIO 22), illetve rendelkezik fejhallgató kimenettel is. Elérhetők továbbá a HAT által nem használt GPIO portok, további bővítések érdekében.

A kártyát szoftverek széles skálája támogatja, a HAT programozható Linux-ból, illetve használható olyan gyári alkalmazásokkal, mint a Volumio, a LibreELEC, a RuneAudio, vagy az MDP. Az eszköz használata lehetővé teszi internetes rádióadók hallgatását, csakúgy, mint rögzített, vagy stream audió anyagok lejátszását hagyományos MP3, vagy akár 24 bites /192kHz-es minőség mellett.

A DAC+ kompatibilis az újabb Raspberry Pi A+ / B+ modellekkel és a korábbi RPi2-vel, viszont nem kompatibilis a régebbi Raspberry Pi A és a B típusokkal.

A DAC+ csomag tartalmazza a Raspberry Pi panellel történő összeszereléshez szükséges távtartókat és csavarokat.

IQaudIO Pi-DAC+ Jellemzői

 • Teljes HAT-kompatibilitás; EEPROM, rögzítő furatok, az „official” Pi kamera és képernyő számára kivágásokkal az áramköri lapon
 • Full-HD audio - akár 24 bites / 192 kHz-es lejátszás
 • Integrált hardveres hangerőszabályzó (ALSA-n keresztül), teljes 2v RMS
 • Beépített kiváló minőségű audió fejhallgató-erősítő (TI TPA6133A)
 • Felső kategóriás hangminőség; 112dB SNR (jel-zaj viszony) THD 0,0019% torzítás mellett
 •  Audiophile TI Burr Brown 32-bit / 384kHz DAC (TI PCM5122)
 • Fejlett ESD védelem.
 • A HAT a Raspberry Pi I2S szabványú digitális jeleit használja a processzor terhelésének csökkentésére, más USB audio megoldásokkal szemben.
 • Tápfeszültséget a Raspberry Pi GPIO port biztosítja, nincs szükség külső tápegységre.
 • Ipari minőségű Phono / RCA csatlakozók.
Rövid beüzemelési útmutató:
 • A DAC+ panelt csatlakoztasd a 40-pines csatlakozósáv segítségével a Raspberry Pi 1 Model B+, Raspberry Pi 2, Raspberry Pi 3, vagy Raspberry Pi 4 alaplaphoz. Forrasztás nem szükséges.
 • Használd a mellékelt távtartókat a biztonságos rögzítéshez!
 • Helyezd be a Raspberry Pi alaplapba az előre megírt, IQaudio DAC+ kompatibilis operációs rendszer sd kártyáját.
 • Csatlakoztasd a szükséges perifériákat, majd a legvégén a tápellátást a Pi-hez (gyári tápegység javasolt).
 • Kövesd a szoftver beállítási útmutatóját.

P1: Analogue out (0-2V RMS). Carries GPIO27, MUTE signal (headphone detect), left and right audio, and left and right ground.

P6: Headphone socket signals. Pin 1: LEFT, pin 2: GROUND, pin 3: RIGHT, pin 4: GROUND, pin 5: DETECT.

IQaudio product brief

Compliance

IQaudio DAC+ has undergone extensive compliance testing and meets the standards required in many countries. You can find all compliance information and regional certificates at raspberrypi.org/compliance.

Obsolescence Statement

IQaudio DAC+ will remain in production until at least January 2026

Figyelem! A 2022 december és 2023 május között  forgalomba került zöld színű panelek közül egyes daraboknál előfordulhat firmware hiba. Amennyiben ezen időszak alatt a nálunk vásárolt termékkel problémája lenne, akkor frissítse a firmware-t az itt leírtak szerint: https://www.raspberrypi.com/documentation/accessories/audio.html#updating-your-firmware, vagy jelentse a hibát itt, a jótállási igényem van" pontban, és a visszaküldött paneleken mi elvégezzük a frissítést.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés