Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Grove / JST / QWIIC / STEMMA

Grove / JST / QWIIC / STEMMA - A gyors prototípus építést segítő csatlakozók és ezekkel szerelt kábelek, átalakítók találhatóak ebben a termékkörben. Még a témában jártasak számára is kissé zűrzavarosnak tűnik ez a sok idegen elnevezés, rövidítés. Ebben próbálunk kis iránymutatást adni:

  • JST: Egy nagy japán csatlakozó gyártó, akinek igen sok (több tízezer) típusa létezik, melyeket az internet népe sokszor csak "JST" név alatt szerepeltet, így sajnos összemosva a különböző, nem is kompatibilis változatokat.
  • Grove: A Seeed Studio nevű gyártó által bevezetett 2.0mm-es osztású 4 tűs csatlakozó rendszer, melyet például az Arduino is átvett egyes eszközeihez.
  • QWIIC: Ez egy I2C interfész rendszer, amelyet a Sparkfun kezdeményezett 2017 körül, és egy 4 tűs JST-SH 1.0mm-es csatlakozót használ. Ez lehetővé teszi a különböző Qwiic modulokhoz való csatlakoztatást a gyors prototípus készítés érdekében.
  • STEMMA: Az Adafruit rendszere, amely 2.0 mm-es osztástávolságú 3 és 4 tűs JST-PH csatlakozókat használ. Ez utóbbit I2C csatlakozásokhoz.
  • STEMMA QT: A STEMMA "cutie" változata, szintén az Adafruit választékából. 100%-ban kompatibilis a QWIIC csatlakozással.
Rendezés:

Keresés