Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A2472 9-DOF Absolute Orientation IMU Fusion Breakout BNO055

Ár:
19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 10 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 39626
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A2472 Adafruit 9-DOF abszolút orientációs IMU fúziós panel - BNO055

Ha már valaha is dolgoztál 9-DOF szenzorral, akkor már biztosan tudod, hogy mekkora kihívást jelent egy gyorsulásmérő, egy giroszkóp és egy magnetométer által leadott adatokat, 3D-s projektté alakítani. A három dimenziós modellezés egy nem éppen egyszerűen kivitelezhető dolog. A szenzor fúziós algoritmusa egybeolvasztja a gyorsulásmérő, a magnetométer és a giroszkóp által mért adatokat egy 3 tengelyű 3D-s kimenetté. Egy ilyen, valós idejű rendszer implementálása és működtetése, beleértve a különböző jogokat, alacsony költségek mellet, igen csak nagy nehézséget jelent.

A Bosch az első olyan cég, amely megszerezte a jogot, azzal, hogy megalkotott egy olyan eszközt, amelyben fogtak egy MEMS gyorsulásmérőt, egy magnetométert és egy giroszkópot és egy olyan lapkára pakolták őket, amit egy nagy sebességű ARM Cortex M0 processzor hajtott. Így már értelmezni lehetett a szenzor által mért adatokat, absztrakttá téve a fúziós és valós idejű követelményeket és egy olyan értéket visszaadva, amely kvaterniókban, Euler szögekben, vagy vektorként értelmezhető.

Ahelyett, hogy heteket, vagy akár hónapokat töltesz el haszontalanul algoritmusokkal, hogy csiszolj a pontosságon, vagy, hogy változtass az összetettségen, inkább vegyél egy ilyen panelt. A 9-DOF BNO055-nek köszönhetően percek alatt jelentőségteljes szenzoros adatokat kaphatsz, ugyanis ez az eszköz egymaga elvégzi az összetett, bonyolult munkát. A kapott adatokat I2C-n keresztül már olvashatod is.

A BNO055 által támogatott kimeneti szenzor adatok:

 • Abszolút orientáció (Euler vektor, 100Hz) három tengelyű orientációs adat egy 360o -os gömb alapján
 • Abszolút orientáció (kvaternió, 100Hz) négy pontos kvaternió kimenet a még pontosabb adatkezeléshez
 • Szögsebesség vektor (100Hz) három tengelyű ,,fordulási sebesség" rad/s -ben (radián / másodperc)
 • Gyorsulás vektor (100Hz) három tengelyű gyorsulás (gravitációs és lineáris mozgás) m/s2 -ben (méter / másodperc a négyzeten)
 • Mágneses mező erősség vektor (20Hz) három tengelyű mágneses mező érzékelés uT -ben (micro tesla)
 • Lineáris gyorsulás vektor (100Hz) három tengelyű lineáris gyorsulás adat (gyorsulás mínusz a gravitáció) m/s2 -ben (méter / másodperc a négyzeten)
 • Gravitáció vektor (100Hz) három tengelyű gravitációs gyorsulás (mínusz bármilyen más mozgás) m/s2 -ben (méter / másodperc a négyzeten)
 • Hőmérséklet (1Hz) környezeti hőmérséklet celsiusban kifejezve

Nagyszerű, igaz? Szóval fogtuk a szenzort és egy alaplapra helyeztük azt egy 3.3V-os szabályozóval, logikai szint léptetővel a Reseteléshez és I2C tüskékkel. Ajánlatos hozzá venni egy 32.768KHz-es kristályt, a jobb teljesítmény érdekében, és egy másik panelt a több tüskéhez. A megrendeléshez egy teljesen összeszerelt és tesztelt szenzor és egy csatlakozó fej jár. Ahhoz, hogy a csatlakozó fejet a szenzorhoz rögzítsd, egy kis forrasztásra lesz szükséged, de ne aggódj, gyerekjáték az egész. A linken találsz oktató anyagot az összeszereléshez, kábelezéshez, CircuitPython & Arduino könyvtárakat, grafikai interfészt és még sok mást, melyek segítségével akár 10 percen belül fel tudsz készülni az eszköz használatára.

Technikai adatok:

 • Méret: 20mm x 27mm x 4mm / 0.8" x 1.1" x 0.2"
 • A csatlakozó fej lyuka 4mm-re van a rögzítő lyukaktól
 • Csatlakozási pont mérete: 20mm x 12mm külön-külön
 • I2C féle cím használat 0x28 (alapértelmezett), vagy 0x29
 • Tömeg: 3g
 • További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés