Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A5626 PCA9548 8-Channel STEMMA QT / Qwiic I2C Multiplexer

Ár:
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 10 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 55255
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A5626 PCA9548 8-Channel STEMMA QT / Qwiic I2C Multiplexer ismertetője:

Épp most találtad meg a tökéletes I2C érzékelőt, amely egy praktikus, láncolható Qwiic vagy STEMMA QT csatlakozóval lett szerelve és kettő vagy három, vagy akár több ilyen érzékelőt szeretnél a mikrokontrolleredhez csatlakoztatni, de rájössz, hogy "Ó, ennek a chipnek csak egy fix I2C címe van? Abból, amit az I2C-ről tudsz, az alapján nem lehet két azonos című eszköz ugyanazon az SDA/SCL pontokra kötni. Balszerencsés vagy? Az lennél, ha nem lenne ez az ultra-menő Adafruit PCA9548 8 csatornás STEMMA QT / Qwiic I2C multiplexer!

Végre egy jó módja annak, hogy akár 8 azonos című I2C eszközt csatlakoztassunk egy mikrokontrollerhez - ez a multiplexer kapuőrként működik, és a parancsokat a kiválasztott I2C portra küldi a te utasításoddal együtt.

Kíváncsi vagy, hogy itt miért a PCA9548A-t használjuk és nem a TCA9548A-t? A PCA9548 a TCA9548 "ikertestvérek", de a 2022-es nagy chiphiány idején az előbbit könnyebb beszerezni. Pontosan ugyanúgy működik, csak nem tud lemenni 1,8V-os feszültségre, ami nem okoz gondot, mert a QT lapok amúgy is csak 3V vagy 5V-osak. A TCA9548-hoz továbbra is használhatsz bármilyen példakódot vagy könyvtárat.

Alkalmazása meglehetősen egyszerű: maga a multiplexer a 0x70-es I2C-címen van (ez a hátoldalon lévő jumperek segítségével 0x70 és 0x77 között állítható), és egyszerűen írjál egyetlen bájtot a kívánt multiplexált kimeneti számmal erre a portra, és bumm - minden jövőbeli I2C csomagot elküld a portra. Elméletileg 8 ilyen multiplexer lehet a 0x70-0x77 címek mindegyikén, így akár 64 azonos I2C címmel rendelkező eszköz bekötését is lehetővé teszi.

Az Adafruit A5626 PCA9548 8-Channel STEMMA QT / Qwiic I2C Multiplexer - 8 csatornája nyolc JST SH 1mm-es csatlakozóval rendelkezik két négyes sorban. Mindegyikhez a tápellátás, a föld és az SDA / SCL pinek csatlakoznak. A panel végében lévő port csatlakozik az I2C vezérlőhöz (ezek a pontok panelbe forrasztható tüskékre is ki lettek vezetve, ha szükség lenne rájuk). Használd ezt a kis panelt, hogy annyi I2C eszközt adj hozzá a projektedhez, amennyire csak szükséged van. A szerelőfuratokkal kiegészítve szinte bármilyen rendszerhez használható. A panel tápellátásának visszajelzésére egy LED szolgál.

Van még egy beépített 3,3V 500mA szabályozó is, így ha ezt egy 5V-os mikrovezérlővel, például egy Arduino 328-kompatibilissel használod, akkor az összes QT port logikai szintjét eltolja, hogy azok a 3V-os tartományba és logikai szintre kerüljenek.

Természetesen, mivel a STEMMA QT Qwiic kompatibilis, minden STEMMA QT vagy Qwiic kártyával és alkatrésszel működik, amelyek az Adafruit választékában megtalálhatóak.

Az A5626 PCA9548 8-Channel STEMMA QT / Qwiic I2C Multiplexer csak az összeszerelt NYÁK-ot tartalmazza, kábelek vagy érzékelők nem tartoznak hozzá (bár rengeteg van belőlük!).

Leírás frissítve 2023.03.12 LT/LT

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés