Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A5190 SCD-41 - True CO2 Temperature and Humidity Sensor

Ár:
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 4 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 55285
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A5190 SCD-41 - True CO2 Temperature and Humidity Sensor

Végy egy mély lélegzetet... most lassan lélegezz ki. Hát nem csodálatos? A körülöttünk lévő levegőből, amit a tüdőnkbe juttatunk, oxigént vonunk ki, felhasználjuk és szén-dioxid lesz, amit kilélegzünk. A CO2 nélkülözhetetlen az élethez ezen a Földnek nevezett bolygón - mi és a növények felváltva használjuk és bocsátjuk ki a CO2-t egy elegáns szimbiózisban. Fontos azonban, hogy a CO2-t egyensúlyban tartsuk - nem akarjuk, hogy túl sok legyen belőle, ez nem jó az embereknek és nem jó a bolygónknak sem.

Az SCD-41 egy fotoakusztikus "valódi" CO2-érzékelő, amely megadja a környezeti levegő CO2 PPM (parts-per-million) értékét. Az SGP30-al ellentétben ez az érzékelő nem a VOC gázkoncentrációból közelíti meg, hanem valóban a CO2 koncentrációt méri! Ez azt jelenti, hogy nagyobb és drágább, de mégis ez az igazi. Tökéletes környezeti érzékeléshez, tudományos kísérletekhez, levegőminőségi és szellőzési vizsgálatokhoz és még sok máshoz.

A híres SCD-30-hoz képest ez az érzékelő más mérési technikát alkalmaz, ami lehetővé teszi, hogy sokkal kisebb legyen. Az általános adatminőségnek azonban nagyon hasonlónak kell lennie. Az SCD-30-hoz hasonlóan ez az érzékelő is I2C-n keresztül olvassa az adatokat, így nagyon jól működik szinte bármilyen mikrokontrollerrel vagy mikroszámítógéppel. Arduino és Python / CircuitPython kód is van hozzá, így egy szempillantás alatt használatba veheted.

Ennek az érzékelőnek két változata van - az SCD-40 és az SCD-41.

    Az SCD-40 olcsóbb, és tökéletes beltéri/kültéri levegőminőség és CO2 mérésekhez. Mérési tartománya 400~2000 ppm közötti, míg pontossága ±(50 ppm + 5% a leolvasott értékhez képest).
    Az SCD-41 drágább, és bár levegőminőség mérésére kiválóan használható, széles mérési tartománya miatt leginkább ipari vagy tudományos CO2 mérésekhez használják, ahol a ppm értékek nagyon magasak lehetnek. Tartománya 400~5000 ppm, pontossága ±(40 ppm + a leolvasott érték 5%-a).

Szép kis érzékelő, igaz? Megkönnyítjük neked a döntést, hogy azonnal belevághass a következő projektedbe. Az érzékelőt egy egyedi gyártású STEMMA QT formátumú NYÁK-ra forrasztottuk, így könnyen csatlakoztatható az adatfeldolgozóhoz. A STEMMA QT csatlakozók mindkét oldalon kompatibilisek a SparkFun Qwiic I2C csatlakozókkal. Ez lehetővé teszi, hogy forrasztás nélküli kapcsolatokat hozzál létre a fejlesztői lapka és az SCD-4x között, vagy hogy egy kompatibilis kábel segítségével más érzékelők és tartozékok széles skáláját fűzd össze magadnak.

Ez az érzékelő 3,3 és 5V között működhet, de fontos, hogy kis zajú és jól szűrt tápegységről működjön. Ennek érdekében adtunk hozzá egy 3,3V-os szabályozót és szintváltókat: amikor egy 5V-os mikrokontrollerhez, például egy Arduino UNO-hoz csatlakoztatjuk, az 5V-os tápellátás gyakran megosztott más elektronikus alkatrészekkel, amelyek zajjal járnak. A beépített szabályozó stabilan és jól megszűrve tartja az üzemi feszültséget. A haladó hackerek számára átvágható / forrasztással áthidalható áramköri fóliák találhatóak a hátoldalon. Ezekkel megváltoztatható, hogy a szabályozó engedélyezve legyen-e, illetve milyen I2C logikai szinttel üzemeljen.

Leírás frissítve: 2023.05.29 T/T

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés