Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A519 Vezetőképes gumi kábel - megnyúlás érzékelő

Ár:
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 45 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 35818
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

Rugalmas szakaszokon az erők mérése nem könnyű feladat, ha nincs ilyen vezetőképes gumi kábelünk kéznél! Széntartalmának köszönhetően ez az impregnált gumi alapanyagú 1m hosszú és 2mm átmérőjű zsinór alapállapotában 350 ohm/inch ellenállással rendelkezik. Ahogy húzzuk, az ellenállás úgy növekszik, mivel a részecskék távolodnak egymástól. Tegyük fel, hogy van egy 6' hosszú kábeldarabunk - ami 2.1 kohm. Nyújtsuk meg 10' hosszúságúra, és most ennek az ellenállása 10'/6' x 2.1K = 3,5 kohm lesz. A gumikábel 50-70%-al hosszabbra nyújtható a nyugalmi méreténél, így a 6' nem nyújtható 10'-nál nagyobbra! Miután a nyújtóerők megszűnnek a gumi visszazsugorodik eredeti méretére. Ez a folyamat nem túl gyors, eltarthat akár egy-két percig is.

Ez a 'cucc' nagyon szórakoztató, ezért egy teljes métert és két krokodilcsipeszt (ami a kábelhez csatlakozik), valamint egy 10K értékű ellenállás adunk a csomagban. Együtt használva ezeket egyszerűen készíthető egy feszültségosztó.

Műszaki paraméterek:

  • Hossz: kb. 1m = 39'
  • Átmérő: 2mm
  • fajlagos ellenállás: 350-400 ohms/inch ill. 14-16 ohm/mm

Leírás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés