Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A574 Mini árammérő panel 0 - 9.99A

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 5 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 51307
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A574 Panel Current Meter/Áramerősség mérő panel - 0-tól 9.99A-ig

Rakj mindenhova egy árammérőt, ennek a nagyszerű panelnak a segítségével. Használatához kösd egyenfeszültségre, majd a 2 darab vastag mérőhuzal segítségével már kezdheted is a méricskélést. A panel már rendelkezik söntellenállással, szóval használata pofon egyszerű.

Mivel az árammérők kissé bonyolultabb szerkezetek, mint a feszültség mérők és egyszerűbb őket összezavarni, ezért kérjük, hogy figyelmesen olvasd el és tanulmányozd a kábelezéssel kapcsolatos tudnivalókat és csak akkor kezdj bele, ha már tényleg érted is azokat. Az árammérőn 2 köteg kábel található, egy vékony (vörös és fekete) és egy vastag (vörös, vagy fehér és fekete). A vékony kábelek felelnek a mérő áramellátásért, amelyhez 4.5V - 30V közötti egyenfeszültségre van szükséged. Ezek a kábelek, azaz a vékonyak rendelkeznek fordított polaritásvédelemmel. A vastag kábelek szolgálnak az áramerősség mérésére. A fekete vastag kábel belül össze van kötve a vékony fekete kábellel, tehát attól függően, hogy hogyan szeretnéd használni a mérőt, külön áramkörre lehet szükséged.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja a mérésnek az, ha nincs elektromos kapcsolat a vékony és a vastag kábelek között. Ez annyit jelent, hogy például fogsz egy 9V-os elemet, amelyet a vékony kábelekhez csatlakoztatsz, a szenzort pedig félreteszed valahova. Ameddig a két áramkör teljesen külön van, addig ez a módszer remekül működik.

A másik módja, hogy egy darab áramköröd van, áramhoz csatlakoztatod a mérőt, miközben az ugyanazt az áramkört méri. Ezen módszer használatához, biztosnak kell lenned abban, hogy alacsony oldali mérést végzel. Erre azért van szükség, mivel a már említett módon a vékony és a vastag fekete kábel összeköttetésben van. Hogy véletlenül se zárd rövidre az áramellátásod, úgy kell megalkotnod az áramkört, hogy az árammérő úgymond jobbra helyezkedjen el az általad mért dologhoz viszonyított földtől. A termékleírás fölött található képek közül az utolsón nagyon jól szemléltetve van, hogy pontosan miről is van szó. Ebben az esetben fontos, hogy az egyenfeszültség 4.5V és 30V között legyen.

A panel egy beépített mikrokontrollerrel rendelkezik, amely olvassa a söntellenálláson keresztül érkező áramot, összehasonlítja azt egy stabil referenciával, majd kiírja a kapott értéket. A 3 számos, 0.56"-os 7 szegmenses kijelzőn látható érték Amperben értendő. Üzemeltethető 4-5V és 30V közötti feszültséggel és rendelkezik beépített fordított polaritásvédelemmel, vagyis az eszköz tökéletesen megfelel a legtöbb elektronikai projekthez. A mérő körülbelül 20mA-t fogyaszt, hogy működtetni tudja a mikrokontrollert és a kijelzőt. A LED kijelző piros színű, amely véleményünk szerint nagyon jól olvasható. Ha szeretnél borítást készíteni a panelhez, mindössze egy 45.5mm x 26.5mm-es téglalapra lesz csak szükséged.

Technikai adatok

 • Méret: 48mm x 29mm x 21mm
 • Kijelző méret: 56" magas, piros LED
 • Frissítési frekvencia: 2Hz
 • Üzemi feszültség: 4.5V - 30V egyenfeszültség
 • Érzékelési tartomány: 0.01A - 9.99A
 • Kábelhossz: 14cm
 • AWG 26-os áramkábel és AWG 20-as érzékelő kábel
 • 0.01 ohm-os söntellenállás
 • Fogyasztás: 15mA - 25mA
 • Pontosság: körülbelül 4%, amely 2A felett jobb
 • Piros LED kijelző
 • Fordított polaritásvédelem
 • A hátulján található egy mini potenciométer, amely az eszköz kalibrálására szolgál, de csak akkor végezz kalibrálást, ha az eszköz nem üzemel és megvan hozzá a szükséges felszerelésed

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés