Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A3316 VL6180X Time of Flight Distance Ranging Sensor

Ár:
6.490 Ft (5.110 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Elérhetőség: 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Saját raktár 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Gyártónál Kifogyott
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 51297
Menny.:db
1 munkanapos szállítási idő webshop raktárról
INGYENES kiszállítás minden 50 000 Ft feletti rendelésre
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A3316 VL6180X Time of Flight Distance Ranging Sensor (Adafruit)

Adafruit VL6180X terjedési sebességen alapuló távolság meghatározó szenzor (VL6180)

A VL6180X (néha VL6180-nak nevezve) egy olyan távolságot meghatározó eszköz, amilyet korábban még biztosan nem használtál. A szenzorban van egy nagyon picike lézer forrás, illetve egy másik érzékelő. A VL6180X lényege, hogy a terjedési sebességet alapul véve, meghatározza, hogy mennyi idő kell a lézernyalábnak, hogy visszacsapódjon az érzékelőbe. Mivel a szerkezet egy rendkívül kisméretű lézernyalábot bocsájt ki, távolságmérésre csak abban az esetben alkalmas, ha a becsapódási felület közvetlenül előtte található.

A szonárokkal ellentétben, amelyek ultrahanghullámokat bocsájtanak ki, ennek az eszköznek az érzékelési tartománya elég keskeny. Továbbá az infravörös távolságmérő eszközökkel ellentétben, amelyek a kibocsájtott fény mennyiségéből próbálnak meg távolságot meghatározni, a VL6180X sokkal precízebb és nincsenek linearitási problémái, illetve nem lép fel kettős képalkotás probléma, amely esetén ugye nem lehet eldönteni, hogy az adott tárgy nagyon messze van-e, vagy éppen nagyon közel.

A VL6180X az Adafruit VL53L0X ToF szenzor kis testvére, ugyanis csak 5mm és 100mm közötti tartományon képes távolságot meghatározni. Jó környezeti feltételek mellett előfordult, hogy képes volt még 150mm - 200mm-en is megfelelően működni. A szerkezet még egy lux szenzorral is rendelkezik. Ha nagyobb tartományú mérést szeretnél végezni, akkor inkább ajánljuk figyelmedbe a VL53L0X-et, amely képes az 50mm és 1200mm közötti mérésre.

A szenzor kicsi és könnyen használható bármilyen robotikai, vagy interaktív projekthez. Mivel a szenzor 2.8V-os áramellátásról, illetve logikáról üzemel, ezért a modul, amelyre építve van, rendelkezik szabályozóval és szint váltóval. Nyugodtan használhatod, bármilyen 3-5V-os áramellátású, illetve logikájú mikrokontrollerrel probléma mentesen. Minden megrendeléshez jár egy kis csatlakozó fej is, amelyet neked kell a modulhoz forrasztanod. A forrasztáshoz használj valamilyen forrasztó anyagot, és forrasztópákát, majd kábelezd be az eszközt és már azonnal kezdheted is a távolság mérést.

A szenzorral való kommunikáció igen egyszerű, I2C-n keresztül történik, néhány egyszerű paranccsal. A legtöbb munkát a szenzor végzi el a belsejében, tehát az Arduino könyvtárunkban található példa kódok egyszerűen portolhatóak más mikrokontrollerekre.

A linken találsz oktató anyagot, példa kódokat, diagramokat és még sok hasznos dolgot!

Technikai adatok

  • Méret: 20.5mm x 18.0mm x 3.0mm / 0.8" x 0.7" x 0.1"
  • Tömeg: 1.4g / 0.0oz

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés