Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A2167 Infra LED-es fénysorompó

Ár:
1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 63 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 47571
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A2167 Infra LED-es fénysorompó

Infravörös lézersugaras érzékelő - 3mm LED-del

Ez az infravörös szenzor a legegyszerűbb módja, hogy mozgást határozz meg. Működési elve rendkívül egyszerű, van egy küldő és egy fogadó oldala, a küldő oldal kibocsájt egy, az emberi szem számára láthatatlan infravörös lézer nyalábot a vevő felé, amely képes érzékelni az infravörös fényt. Ha bármilyen olyan dolog, amely az infravöröshöz viszonyítva nem átlátszó, útját állja a kibocsájtott fénynek, azaz megtöri a lézer sugarat, akkor a vevő oldal jelezni, fogja, hogy nem jutott el hozzá a küldött fénynyaláb.

A PIR szenzorokhoz képest ezzel az eszközzel, sokkal gyorsabban detektálhatod a mozgást, valamint nagyobb szabadságot élvezhetsz, hogy éppen hol végzed a vizsgálatot. A szonár modulokhoz képest ez a szerkezet sokkal olcsóbb, de ugye az adott terület 2 oldalára is szükséged van, hogy elhelyezhesd egymással szemben az adót, illetve a vevőt.

Ez a típus a 3mm-es infravörös verzió. A szenzor hatótávja maximum 25 cm / 10". Az áramellátást megoldhatod 3.3V-ról, vagy 5V-ról, de mi azt javasoljuk, hogy használd 5V-tal, mert sokkal jobb hatótávolságot biztosít. A vevő oldali egység egy nyitott gyűjtős tranzisztoros kimenet, ami azt jelenti, hogy szükséged lehet egy felhúzóellenállásra, ha digitális jelet szeretnél olvasni a jel kábelen keresztül. A legtöbb mikrokontroller rendelkezik beépített húzóellenállással, amit képes magától működtetni, abban az esetben, ha nem szeretnél egy 10K-s ellenállást kötni a vevő fehér, illetve vörös kábele közé. Ha szeretnél egy kapcsolót, vagy egy LED-et, vagy bármi mást irányítani. tudnod kell, hogy olyankor a föld képes akár 100mA-t is elnyelni.

Egyéb információk és mintaprogramok

Ezen a linken pedig megtalálod az érzékelő 5mm-es verzióját, amely már nagyobb hatótávval rendelkezik.

Technikai adatok:

  • Hatótávolság: körülbelül 25cm / 10"
  • Üzemi feszültség: 3.3V - 5.5V egyenfeszültség
  • Kibocsájtó egység áramerőssége: 10mA 3.3V esetén és 20mA 5V esetén
  • Vevő kimeneti áramerősség kapacitása: 100mA
  • Adó és vevő LED szöge: 10o
  • Válaszidő: <2ms
  • Méret: 20mm x 10mm x 8mm / 8" x 0.4" x 0.3"
  • Kábelhossz: 234mm / 2"
  • Tömeg (oldalanként): 3g
  • További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés