Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A3199 MiCS5524 CO, Alcohol and VOC Gas Sensor

Ár:
7.990 Ft (6.291 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 2 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 52694
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A3199 Adafruit MiCS5524 CO, alkohol és VOC gáz szenzor modul

Dobd fel következő szenzoros projektedet azzal, hogy orrt is adsz neki, amellyel a gázokat érzékelheted, az Adafruit MiCS-5524 moduljának segítségével. A szenzor nagyon egyszerűen használható bárki számára, hála az SGX Sensortech-nek. Az MiCS-5524 nem más, mint egy robosztus MEMS szenzor beltéri szén-monoxid és természetes gáz szivárgás észleléséhez, továbbá remekül használható még a beltéri levegő minőségének monitorozásához, légzés figyelőnek, valamint korai tűz érzékelőnek.

Figyelem! A szenzor érzékeny a szén-monoxidra (1ppm - 1000ppm), az ammoniára (1ppm - 500ppm), az etanolra (10ppm - 500ppm), a hidrogénre (1ppm - 1000ppm) és a metánra / propánra / izobutánra (1000++ ppm). Fontos, hogy a szenzor ugyan érzékeli a különböző anyagok jelenlétét, de nem képes megállapítani, hogy éppen melyik gázt érzékeli.

A modul nem használható semmilyen biztonsági, orvosi, vagy termékellenőrzési feladathoz sem. Kérjük, hogy csak hobby, oktatási és kísérleti célokra használd a szenzort, egyéb célú használatért nem vállalunk felelősséget! Az összes gáz szenzornak kalibrálásra van szüksége a precíziós kimenethez.

Használata pofon egyszerű, működtesd 5V-os egyenfeszültségről, majd olvasd le az analóg feszültség értéket a kimeneti tüskéről. Amikor az eszköz érzékeli valamelyik gáz jelenlétét, akkor az analóg feszültség értéke megnövekszik, az érzékelt gáz arányában. Működés közben az eszköz fűtőmagja, körülbelül 25-35mA-t fogyaszt. Az energiamegtakarítás érdekében használhatod az EN tüskét, hogy áramtalanítsd a szenzort (5V-ig kihúzatod, így az kikapcsol). Használat előtt mindig várj pár másodpercet, miután bekapcsoltad a készüléket, hogy a fűtőmagnak legyen ideje bemelegedni, csak azután kezdj bele az adatok kiértékelésébe.

Minden megrendeléshez jár egy teljesen összeszerelt és tesztelt MiCS-5524 modul és egy csatlakozó fej. A csatlakozó fej rögzítéséhez el kell végezned egy kis forrasztási munkálatot, de ha nem szeretnél sokat bajlódni vele, egyszerűen vezetékeket is használhatsz.

A linken találsz oktató anyagot, példa kódokat, diagramokat és még sok hasznos információt.

Technikai adatok

  • Méret: 20.0mm x 12.7mm x 3.1mm / 0.8" x 0.5" x 0.1"
  • Tömeg: 0.9g / 0.0oz
  • További információk a linken illetve az Adafuit oldalán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés