A992 MPL115A2 - I2C Barometric Pressure/Temp. Sens

Elérhetőség:
 raktáron  3 db 
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a992,mpl115a2,i2c,barometric,pressure/temp,sens

3.980 Ft

db

Leírás

A992 MPL115A2 - I2C Barometric Pressure/Temperature Sensor

Ezt a szenzort a Freescale-nek köszönhetjük, amely egy remek, alacsony árú eszköz, a légköri nyomás mérésére. 1.5hPa-os felbontásával, nem annyira precíz eszköz, mint a közkedvelt BMx280 széria, amely 0.03hPa-os felbontással rendelkezik, szóval nem ajánljuk precíz magasság mérési feladatokra. Ugyanakkor remek választás általános célú légköri nyomás mérésekre. A szenzor egy olyan PCB modulra van forrasztva, amely 10K-s húzóellenállással rendelkezik az I2C tüskéken.

A chip jól üzemel 2.4V, illetve 5.5V közötti áramról és logikáról, szóval nyugodtan használhatod a 3, vagy 5 voltos mikrokontrollereddel. Az eszközben egy beépített, alapszintű hőmérséklet szenzor is található, amelynek pontosságáról nem tudunk sokat, mivel sajnálatos módon a gyártó sem közölte az adatokat.

Fontos megjegyezni, hogy a chip a specifikációk alapján nagyban hasonlít az MPL3115A2-re, de ez a szenzor jóval pontatlanabb, csak és kizárólag nyomás mérésekre használható jól.

A szenzor használata pofon egyszerű. Ha Arduino-d van, szimplán csatlakoztasd a VDD tüskét az 5V-os tüskéhez, a GND-t a földhöz, az SCL-t az I2C órához (UNO-n Analog 5), illetve az SDA-t az I2C adat tüskéhez (UNO-n Analog 4). Ezután már nincs is más dolgod, csak töltsd le a linken található Arduino könyvtárat, amely tartalmazza a szükséges példa kódokat, az alapvető hőmérséklet, nyomás és magasság számításokhoz. Telepítsd a könyvtárat és indítsd el a példa programot. Ezután már rögtön láthatod is a mért hőmérséklet, nyomás és magassági adatokat, a soros konzolon keresztül.

Technikai adatok

  • PCB tömeg: 0.61g
  • Üzemi feszültség: 2.4V – 5.5V egyenfeszültség
  • Logika: 3V-os és 5V-os támogatás
  • Nyomás érzékelési tartomány: 500hPa – 1150hPa (10km-es magasságig)
  • 5hPa-os / 50m-es magasság felbontás
  • 7 bites, I2C féle címhasználat 0x60

További információk az Adafruit oldalán

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.