Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A1381 VS1053 audio codec v4 - MP3/WAV/MIDI/OGG Play+Rec

Ár:
10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 8 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 42699
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

Adafruit 1381 VS1053 audio codec v4 - MP3/WAV/MIDI/OGG Play+Rec

1381 VS1053 Codec + MicroSD Breakout - MP3/WAV/MIDI/OGG Play + Record - v4
Ez az illesztő kártya a VLSI VS1053B DSP kodek chip alapvető kiegészítője. A VS1053 az audio formátumok széles skáláját képes dekódolni, pl. MP3, AAC, Ogg Vorbis, WMA, MIDI, FLAC, WAV (PCM és ADPCM). Alkalmazható hangrögzítésre is, akár PCM (WAV), akár tömörített Ogg Vorbis formátumban. A sokféle audió feldolgozás mellett az eszköz a hangszín és a hangerő digitális szabályzására is alkalmas. A fennmaradó 8 GPIO tüske egyéb feladatokra használható, pl. ledek vezérlése, vagy kapcsolók, nyomógombok kiolvasása.

A fenti funkciókat valósítja meg ez az apró SPI interfész, így szinte tetszőleges mikrokontrollerrel megoldható a zenelejátszás SD kártyáról. Meg kell említeni még egy speciális ,,MIDI üzemmódot" amikor a chip a ,,klasszikus" 31250 kbaud sebességű MIDI adatokat képes olvasni az UART tüskén, így az eszköz úgy működik, mint egy szintetizátor vagy egy dobgép. Ehhez számos beépített dob és hangminta áll rendelkezésre.

A VS1053 chipre épülő panelt társítva egy Arduino vagy egy hasonló teljesítményű mikrokontrollerrel, kiváló MP3 dekódert építhetünk.
A panel mérete illetve az egy sorban elhelyezett csatlakozók lehetővé teszik a próbapaneles építkezést. Az alkalmazott 3.3 illetve 1.8V-os stabilizátorok, az analóg szűrők, ferrit zavarszűrők biztosítják a megfelelő minőséget az analóg kimeneten. A panel mikrofon bemenetét vonal vagy mikrofon bemenetnek konfigurálhatjuk és így rögzíthetjük a tömörített formátumú hanganyagot. 8 további GPIO tüskét használhatunk gombok kiolvasására. A beépített 100K-s felhúzó ellenállások lehetővé teszik a 3.3V használatát aktív ,,magas" szintnek.

Gyakori igényként merül fel zene lejátszása SD kártyáról, ezért egy kártyafoglalatot is elhelyeztek a panelen. Figyeltek arra is, hogy mivel a legtöbb mikrokontroller - az Arduino is - 5V-ot használ, a panel interfésze szintillesztő áramkört tartalmazzon, így a chip-et 3 és 5V-os feszültséggel is használhatjuk.

Az összes kit szerelve és tesztelve érkezik, beforrasztható tüskesorral, ami lehetővé teszi a próbapaneles felhasználást. A kit része egy bónusz sztereo jack csatlakozó, ami nagyon hasznos, ha fejhallgatóval szeretnénk tesztelni az áramkört.

2013 szeptembertől a V2-es változatot szállítjuk, ami közel azonos az előző változattal, de már tartalmaz 220uF-os kondenzátorokat a sztereo kimeneten. Ez azt jelenti, hogy a kimeneteket a sérülés veszélye nélkül csatlakoztathatjuk közvetlenül fejhallgatóhoz, vagy sztereó berendezés bemenetéhez. A két kondenzátort a panelre integráltuk, feleslegessé téve az alkatrészek otthoni beszerelését.

A v1.0-ás változatnál nem található meg a két nagyméretű, kerek kondenzátor a panelen. Ennél a változatnál egy 30 ohmos fejhallgatót közvetlenül a LOUT/ROUT tüskékre köthetünk, ha a föld (ground) csatlakozót a GBUF pontra kötjük (mindamellett, hogy ez nem vonal kimeneti csatlakozás).
Ha a panelt sztereó rendszerhez, vagy sztereó erősítőhöz szeretnéd csatlakoztatni, kösd a két tartozék 100uF-os kondenzátort sorba a LOUT/ROUT tüskékkel és így csatlakozz az erősítő bemenetére. A közös földpontot kösd az AGND pontra.
Az áramkör legegyszerűbben a (3.7W stereo amp board) sztereó erősítőpanel és két  3W 4ohm speakers 3 W-os hangfal segítségével szólaltatható meg. Ebben az esetben nincs szükség csatolókondenzátorokra, mert az erősítő differenciál-bemenetű.

Fordítás frissítve 2022.08.19 P/T

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés