Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Arduino

Arduino

2022. 12. 06. 18:53:10

Az Arduino Sensor kit elsődlegesen az Arduino legnépszerűbb paneljéhez, az Uno R3-hoz készült kiegészítő. Az Arduino mérnökei évtizedes mérnöki és oktatási tapasztalatukat felhasználva készítették kezdők számára ezt a szettet. Négy részes cikksorozatunkban bemutatjuk az Arduino Sensor Kit elemeit, azok használatát és pár rájuk épülő kombinált feladatot. A szenzorok alkalmazásához rövid programozási példákat tettünk fel, melyek segítségül szolgálnak gyakorlati alkalmazásuk során. Az Arduino szenzor kit nagy erénye, hogy minimális áramköri ismeretekkel is komplex fizikai programozási feladatokat oldhatunk meg rövid időn belül. Ennek köszönhető, hogy oktatási célokra kitűnően használható ez a termék. Tovább a teljes cikkhez a MálnaSuli oldalára!

2019. 06. 21. 19:33:13
A Motor shield kit az egyik legkedveltebb Arduino kiegészítő áramkör, ezért nem véletlen, hogy az Adafruit cégnél az eredeti verziót továbbfejlesztették. A javított panel (v2) a DC és a léptető motorok még könnyebb, még egyszerűbb működtetését teszi lehetővé, így kiváló alap bármilyen robotikai projekthez. A panel alaptulajdonságai, a 4 db DC, illetve a 2 db léptetőmotor vezérlési lehetősége mellé több hasznos funkciót és védelmet fejlesztettek a mérnökök. Cikkünkben bemutatjuk a shield részletes beüzemelését és mintapéldákon keresztül a szervó, dc és léptető motorok működtetését is. Tovább a teljes cikkhez a MálnaSuli oldalára!
2019. 04. 30. 12:35:00

Ebben a leírásban azt fogja a MálnaSuli bemutatni, hogy miként építhetsz házi meteorológiai állomást, ami az alkalmazott szenzornak köszönhetően nem csak a pillanatnyi hőmérséklet illetve páratartalom értéket jelzi a számodra, hanem az integrált barometrikus nyomásmérőnek köszönhetően meg is „jósolja”, hogy milyen időre számíthatsz az elkövetkezendő napokban.

A felhasznált Bosch Sensortec BME280 egy integrált környezeti érzékelő, amelyet a mobil piacra terveztek. A szenzor tervezésénél törekedtek az alacsony energiafogyasztásra, a magas linearitásra és a nagy pontosságra a nyomás, a páratartalom és a hőmérséklet mérésének tekintetében. Tovább a teljes cikkhez a MálnaSuli oldalára!

Keresés