Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A5705 Witty Pi 4 L3V7 - RTC & Power Management for Raspberry

Ár:
18.990 Ft (14.953 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 4 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 55423
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A5705 Witty Pi 4 L3V7 - RTC & Power Management for Raspberry

A Witty Pi egy olyan bővítő kártya, amely valós idejű órával (RTC) és energiagazdálkodással egészíti ki a Raspberry Pi-t. Meghatározható a Raspberry Pi be- és kikapcsolási ideje, ezáltal jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás. A Witty Pi 4 L3V7 a Witty Pi negyedik generációjának új tagja, és úgy tervezték, hogy 3,7 V-os lítium (ion vagy polimer) akkumulátorral működjön (ezt jelenti az L3V7 a típusszámban), és szünetmentes tápegységként (UPS) is használható legyen.

Ez a panel "Micro Hat" vagy "bonnet" vagy "pHat" formátumban érkezik (ki minek nevezi), amely illeszkedik a Pi Zero formátumához, de természetesen a teljes méretű Raspberry Pi alaplapok bármelyikéhez is használható, melyek 2x20 tűs GPIO csatlakozót használnak.

Megjegyzés: a 3,7V névleges lítium-ion vagy -polimer akkumulátor nem tartozék! Sok-sok különböző akkumulátort tartunk webáruházunkban. Ha választania kell egyet, mi az 1850-2500mAh közötti típusokat javasolnánk. Vigyázz az akkumulátor polaritására - a nem nálunk vásárolt akkumulátorok rossz polaritással történő csatlakoztatása azonnal tönkreteheti a Witty Pi-t és esetleg az alatta lévő Raspberry Pi áramköreit is! Ilyen esetben nem lehet garanciális igénnyel élni. A Witty Pi panelek letesztelve, működőképes állapotban kerülnek forgalomba.

A Witty Pi 4 L3V7 hardverének jellemzői:

  • ±2 ppm pontosságú, gyárilag kalibrált és hőmérséklet-kompenzált valós idejű óra (RTC).
  • Dedikált hőmérséklet-érzékelő 0,125 °C felbontással.
  • AVR 8 bites mikrokontroller (MCU) 8 KB programozható flash memóriával.
  • DC/DC felfokozó (boost) átalakító, amely akár 5V/3A teljesítményt is képes leadni.
  • Töltéskezelő, amely akár 1A áramerősségű akkumulátort is képes tölteni.

A Witty Pi 4 L3V7 nagyon hasonló felépítésű, mint a Witty Pi 4, de a DC/DC átalakítója egy step-up (boost) átalakító, míg a Witty Pi 4 egy step-down (bulk) átalakítóval rendelkezik. A Witty Pi 4 L3V7 tartalmaz töltőáramkört is, amely képes feltölteni a hozzá kapcsolt akkumulátort.

Megjegyzések: A Witty Pi szoftverét Raspberry Pi OS (a korábbi Raspbian) alatt fejlesztik és tesztelik. Ha a Witty Pi-t más Linux disztribúciókon szeretné használni, előfordulhat, hogy nem tudja hiba nélkül telepíteni a szoftvert. Ennek oka, hogy a különböző Linux disztribúciókban alapértelmezés szerint más-más csomagok vannak telepítve, és az alapértelmezett felhasználóiknak is eltérő jogosultsági beállításai lehetnek. Lehet, hogy módosítani kell a szoftver telepítő szkriptjét vagy akár magát a szoftvert is, ehhez azonban szükség lesz némi BASH programozási ismeretre.

BEÉPÍTETT SZÜNETMENTES TÁPEGYSÉG (UPS) FUNKCIÓ

A Witty Pi 4 L3V7 fedélzetére integrálták az akkumulátortöltő áramkört és a DC/DC boost átalakítót, így szünetmentes tápegységként (UPS) használható. A Witty Pi 4 L3V7 minden olyan tölthető lítium-ion vagy lítium-polimer akkumulátorral működhet, amelynek névleges feszültsége 3,7V (és teljesen feltöltve 4,2V).

Ha a Witty Pi 4 L3V7 USB-C csatlakozójára 5V-os tápegységet kötünk, akkor a Raspberry Pi-vel együtt elsőbbséget élvez a lap áramellátása. Eközben az akkumulátor lekapcsolódik a tápsínekről, és feltöltődik.

Miután az 5V-os tápegység lekapcsolásra került, az akkumulátor feszültségét a Witty Pi 4 L3V7 figyeli. Amint az akkumulátor feszültsége egy előre beállított küszöbérték alá esik, a Witty Pi szoftvere kíméletes leállást hajt végre, majd lekapcsolja a Raspberry Pi áramellátását. Az alacsony feszültség küszöbértékének beállításával eldönthető, hogy az eszköz mikor kapcsoljon le, mielőtt az akkumulátor teljesen lemerülne.

PONTOS VALÓS IDEJŰ ÓRA ÉS BE-/KIKAPCSOLÁSI ÜTEMEZÉS

A Witty Pi 4 L3V7 valós idejű óráját (RTC) gyárilag kalibrálták, és a Witty Pi 4 L3V7 firmware-je a kristály hőmérséklet-kompenzációját is elvégzi. Ezáltal az RTC nagyon pontos, és a tényleges éves hiba ±2 ppm-re korlátozódik. A Raspberry Pi indításakor az RTC-ben tárolt idő felülírja a rendszeridőt. Ennek eredményeként a Raspberry Pi az internet-hozzáférés nélkül is tudja a helyes időt. A Raspberry Pi indítását és/vagy kikapcsolását ütemezheti, ezzel idővezérelt eszközzé teheti azt. Akár egy ütemezett szkriptet is definiálhat, amellyel bonyolult be-/kikapcsolási szekvenciát ütemezhet a Raspberry Pi számára.

A Raspberry Pi bekapcsolási/kikapcsolási sorrendjének ütemezése a Witty Pi legnépszerűbb funkciója, és rendkívül hasznos az akkumulátoros rendszereknél. Azzal, hogy csak akkor kapcsolja be a Raspberry Pi-t, amikor szükséges, az akkumulátor sokkal tovább használható a Witty Pi telepítésével.

HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZOTT KÉSZÜLÉK

A Witty Pi 4 Mini hőmérséklet-érzékelője 0,125 °C felbontású. A hőmérsékleti adatokat a kristály kompenzálására használják, amivel az RTC működését pontosabbá teszik. Megadható műveletet is (pl. indítás vagy leállítás), amikor a hőmérséklet egy előre beállított küszöbérték fölé vagy alá megy. Ez azt jelenti, hogy a Raspberry Pi-t hőmérséklet-vezérelt eszközzé is teheted!

E-LATCHING HÁLÓZATI KAPCSOLÓ

A Witty Pi 4 L3V7 egy e-Latching hálózati kapcsolót tartalmaz, amely nagyon hasonlóan viselkedik, mint a PC/laptop számítógépen lévő hálózati kapcsoló. Egyetlen gombnyomással kecsesen be- és kikapcsolhatod a Raspberry Pi-t. A háttérben futó szoftver végrehajtja a kikapcsolási parancsot, mielőtt a tápellátás lekapcsolódna, és így elkerülhető a kemény kikapcsolás okozta adatsérülés.

EGYETLEN I2C ESZKÖZ

A Witty Pi 4 az MCU-t egyetlen I2C eszköz emulálására használja, amelynek alapértelmezett címe 0x08, és az összes I2C regisztert a valós idejű órában és a hőmérséklet-érzékelőben virtuális I2C regiszterként leképezi ugyanabban az eszközben. A Witty Pi 4 által emulált egyetlen I2C eszközön keresztül hozzáférhet a valós idejű óra és a hőmérséklet-érzékelő összes I2C regiszteréhez.

Ennek az új kialakításnak az az előnye, hogy a Witty Pi 4 elrejti a többi I2C eszközt (valós idejű óra, hőmérséklet-érzékelő), és a Raspberry Pi-vel való kommunikációban proxy-ként működik. Mivel a Witty Pi 4 által használt I2C cím tetszőleges értékre módosítható, mindig elkerülhető az I2C címek ütközése.

UWI TÁMOGATÁS

A Witty Pi 4 L3V7 teljes mértékben támogatott az UWI (UUGear Web Interface) által, így bármilyen hálózati hozzáféréssel rendelkező eszközről hozzáférhet a Witty Pi 4 L3V7-hez.

SZOFTVER TELEPÍTÉSE:

A Witty Pi 4 L3V7 ugyanazt a szoftvert használja, mint a Witty Pi 4. A Witty Pi 4 L3V7 szoftverének telepítéséhez csak ezt a két parancsot kell futtatnia a Raspberry Pi számítógépén:

pi@raspberrypi:~ $ wget https://www.uugear.com/repo/WittyPi4/install.sh

pi@raspberrypi:~ $ sudo sh install.sh

A Witty Pi 4 L3V7 szoftver és firmware nyílt forráskódú. A forráskódot a GitHubon találja.

Technikai adatok:

Méretek: 65mm x 30mm x 7mm
Súly 10g (net weight without accessories)
Mikrokontroller ATtiny841 (datasheet)
RTC PCF85063A (datasheet), kalibrálva gyártó által
Hőmérséklet érzékelő LM75B (datasheet)
DC/DC konverter MP3423 (datasheet)
Töltés vezérlő áramkör TP4056 (datasheet)
Tápellátás bemenetei DC 5V (USB-C csatlakozó) vagy 3.7V Lítium Ion/Polimer akkumulátor esetén.
Kimeneti áram Max. 3A Raspberry Pi és perifériái számára.
Standby áramfelvétel ~0.3mA on 3.7V akku esetén, ~1mA USB-C 5V táplálásnál
Üzemi környezeti feltételek -30°C~80°C (-22°F~176°F)
páratartalom 0~80%RH, nincs kondenzáció, nincs maró gáz

Witty Pi 4 L3V7 User Manual

Leírás frissítve 2024.02.20 T/T

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés