Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A1032 L3GD20H Triple-Axis Gyro Breakout Board - L3GD20

Ár:
5.250 Ft (4.134 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 3 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 42756
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A1032 L3GD20H Triple-Axis Gyro / 3-tengelyes giroszkóp panel (L3GD20 / L3G4200 továbbfejlesztett változata)

A giroszkóp egy olyan eszköz, amely képes érzékelni a különböző irányú forgó mozgásokat. Gyakran párban használatos egy gyorsulásmérővel, így lehetőséged nyílik arra, hogy 3D-s mozgásokat rögzíts, illetve inerciális mérésekhez (vagyis tárgyak mozogásának meghatározásához) használd. Azáltal, hogy ezek a kis szenzorok egyre népszerűbbek és egyszerűbb az előállításuk, mára már az áruk is jelentősen lecsökkent. Olyannyira, hogy bátran megengedheted magadnak, hogy vegyél egy tripla tengelyű giroszkópot. Mindössze egy évtizeddel ezelőtt ez a kis high-tech szerkezet még vagyonokba került volna.

Az L3GD20H a legújabb giroszkóp technikán alapszik, a korábbi L3G4200 típus továbbfejlesztett változata, három különálló tengellyel. A chip beállítható +-250, +-500, vagy +-2000 fok/másodperces érzékenységűre. Továbbá mérési érzékenysége is állítható magasra, illetve alacsonyra, mellyel megkönnyítheted az adatfeldolgozást. Az eszköz támogatja mind az I2C-t és az SPI-t is, így könnyedén használhatod bármilyen mikrokontrollerrel.

Mivel a chip maximálisan csak 3.3V-on üzemel, de a felhasználók többsége használni szeretné 5V-os Arduinióval is, ezért az alaplapra integráltak egy jelszint átalakítót. Így biztonságosan használható az I2C, vagy az SPI 5V-on. Még egy beépített 3.3V-os szabályozóval is rendelkezik, így üzemeltethető 5V-ról.

Feltételezzük, hogy szeretnéd leendő giroszkópodat a projektedben alkalmazni, ezért az alaplapon található 4 darab 2.1mm-es lyuk, így könnyen rögzítheted bárhová a panelt. A rögzítéshez használj M2-es csavarokat.

Az eszköz használata rendkívül egyszerű! Csatlakoztasd az SDA-t az Arduinó I2C pinjéhez, az SCL-t az I2C órához, a GND-t a földhöz és a Vin-t a 3, vagy 5V-os tápfeszültséghez. Aztán telepítsd és futtasd az egyéni Arduino könyvtárunkat, amely kirajzolja az X, Y és Z szenzorok által mért adatokat a terminálra. Az említett könyvtár támogatja az SPI-t bármilyen 4 digitális I/O pinen.

Technikai adatok (csatlakozók nélkül):

Az L3GD20-hoz képest ennek a terméknek 100%-os a kód kompatibilitása, valamint jobb a "noise rate density"-je, akármi is legyen az (talán zajsűrűség?) - 0.011 dps/Hz -> 0.03 dps/Hz. Aki tudja, segítsen! :-)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés