Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Raspberry Pi Global Shutter Camera

Ár:
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Raspberry Pi
Raktár 1: 4 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 1 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 55462
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

Raspberry Pi Global Shutter Camera gyors mozgások megörökítéséhez tervezett speciális kamera típus, a rolling shutteres kamerákra jellemző artefaktumok nélkül. Ideálisan alkalmazható gyorsan mozgó dolgok fényképezésénél és gépi látás alkalmazásokhoz, ahol már kis torzítások is komolyan ronthatják a végeredményt. A nagy fényérzékenységet biztosító, 3,45μm × 3,45μm méretű pixeleknek köszönhetően a global shutter kamera igen rövid expozíciós idővel (megfelelő megvilágítás esetén akár 30μs) működik, ami nagy sebességű fényképezés esetén igen előnyös.

A kamera 1,6 megapixeles Sony IMX296 érzékelővel készült, és ugyanazzal a C/CS-bajonettes objektívvel rendelkezik, mint a Raspberry Pi High Quality Camera, így az objektívek széles választékával kompatibilis. Más globális záras érzékelőkhöz hasonlóan az IMX296 kisebb felbontású, mint a hasonló méretű gördülőzáras érzékelők; az alacsony pixelszám megfelelő gépi látó alkalmazásokhoz, ahol a nagy felbontású képek valós idejű feldolgozása kihívást jelent. A globális záras kamera alacsonyabb felbontása azt jelenti, hogy megfelelő objektívnagyítással natív módon rögzíthető egy gépi látásmodell által történő feldolgozásra alkalmas kép. A Raspberry Pi Global Shutter kamera tartalmaz egy C-ről CS-re adaptert, egy csavarhúzót és egy 150 mm-es szalagkábelt, valamint egy levehető műanyag hátlapot, ami az érzékelő védelemére szolgál. Kompatibilis minden olyan Raspberry Pi számítógéppel, amely CSI csatlakozóval rendelkezik, de a Pi 5-ös generációhoz külön kábelt szükséges hozzá venni.

A kamera specifikációja:

 • Formátumok: 38×38×19,8 mm (29,5 mm-es adapter és porvédő sapka)
 • Súly: 34g (41g adapterrel és porvédővel)
 • Érzékelő: Sony IMX296LQR-C
 • Felbontás:1,58megapixel (színes)
 • Érzékelő mérete: 6,3mm diagonális átmérőjű
 • Pixel méret: 3,45μm × 3,45μm
 • Kimenet formátuma: RAW10
 • Az objektív hátsó fókusztávolsága (Back Focus): állítható 12.5-22.4mm között
 • Objektív szabványok: C/CS (adapter tartozék)
 • IR filter: Integrált
 • Mellékelt szalagkábel hossza: 150mm
 • Tartozékok: C-CS adapter gyűrű és egy csavarhúzó
 • Állványrögzítés: 1/4"-20

Kábel kompatibilitás

A Raspberry Pi Global Shutter Camera termékhez gyárilag mellékelt 150mm-es FPC kábel a Raspberry Pi majdnem minden modelljéhez megfelelő, kivéve a Zero és Pi 5-ös termékcsaládokat. A Raspberry Pi Zero minden verziója "Zero kamerakábelt" igényel, mert a paneleken kisebb méretű csatlakozó található. Ilyen bekötő kábelt 50mm-es hosszban tartalmaz a Pi Zero gyári doboza, illetve külön is beszerezhető 300mm-es változatban. A Pi 5 esetében az új, nagyobb adatátviteli sebességre képes csatlakozó bevezetése miatt szükséges a kifejezetten Pi 5-höz készült kábelek alkalmazása.

Cserélhető objektívek

A Global Shutter Camera CS bajonettes objektívek rögzítésére készült, illetve a mellékelt adapterrel C-bajonettes objektívek fogadására is alkalmas. Raspberry Pi GS Camera kompatibilis külső gyártók termékei például a CGL 6 mm-es CS-bajonettes és 16 mm-es C-bajonettes objektívek. Az alábbi ábrán láthatod, hogyan lehetséges a C-CS adapter segítségével mindkét típus felszerelése:

Kapcsolódó dokumentumok

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés