Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Li-Polymer akku 3.7V 1850mAh 7.0x44x52mm

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Raktár 1: 1 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 62554
Menny.:db
Ezekre még szükséged lehet
A1304 USB-s Li-Ion/Li-Polimer akku töltő áramkör A1304 USB-s Li-Ion/Li-Polimer akku töltő áramkör
2.490 Ft
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

Li-Polymer akku 3.7V 1850mAh 7.0x44x52mm

Ez egy Lítium-polimer akkumulátor, melynek használatba vétele előtt tisztában kell lenned azzal, hogy alkalmazásához megfelelő szakértelem szükséges. Ennek hiányában jelentős anyagi kárt vagy személyi sérülést is okozhatsz, amelyért sem a gyártó, sem a forgalmazó nem vállal felelősséget!

A Li-Polymer (sok más néven is ismert, mint például 'lipo', 'Li-Po', 'LiPoly', Lítium-Ion Polymer stb..) akkumulátorok vékonyak, könnyűek és nagy kapacitásúak. A kimeneti feszültség a 4.2V-os teljesen feltöltött állapottól 3.7V-ig terjed. Ennek az akkumulátornak a kapacitása 1850mAh, összesen mintegy 4,44 Wh. Ha szükséged van egy ennél nagyobb akkumulátorra, akkor válaszd a 2500mAh kapacitású modellt.

Az akkumulátor tartalmazza a szükséges védelmi áramköröket. A kivezetések egy 2 pin-es csatlakozóban végződnek, ami közvetlenül egy 2.54mm-es osztástávolságú tüskesorra dugható, így mondhatni breadboard barát. Mellékelünk hozzá egy JST-PH átalakítót, amivel számtalan más projekthez is használhatod (a kapcsolódó Adafruit panelek ezt használják). Szükség esetén persze le is vághatod a csatlakozót a kábel végéről.

A beépített védelmi áramkörök védik az akkumulátort túltöltés és túlzott kisütés ellen, valamint rövidzárral szemben is. Nagyon fontos, hogy töltéshez csakis Li-Ion / Li-Poly állandó feszültségű és áramú töltőt használj. A legtöbb ilyen cella nincs védve túlmelegedéstől, ezért azt javasoljuk, hogy a töltés 1/2C vagy még kevesebb legyen - maximum 500-600mA javasolt ebben az esetben.

Műszaki adatok:

 • Névleges feszültség: 3.7V
 • Névleges kapacitás: 1850mAh @0.2C kisütési árammal 2.75V küszöbfeszültségig
 • Maximális töltési feszültség: 4.2V
 • Ciklikus élettartam: 500 töltés-kisütés (töltés 0.2C 4.2V-ig és kisütés 0.2C 2.75V-ig)*
 • Önkisülés: Maximum 10%-os kapacitásvesztés 30 nap alatt 25°C-os tárolási hőmérsékleten
 • Impedancia: 48mOhm@1kHz
 • Maximális töltőáram: 1C
 • Maximális kisütési áram: 1C
 • Kisütési küszöbfeszültség: 2.75V
 • Üzemi hőmérséklet-tartományok:
  • Kisütés: -20°C - +60°C
  • Töltés: 0°C - +45°C
 • Súly: kb. 32g
 • Maximális méretek: 50.5x34.5x6.5mm

*A ciklikus élettartam azt a töltés-kisütési ciklusszámot jelenti, amely alatt az akkumulátor kapacitása a névleges kapacitás 80%-ára csökken.

Fontos tudnivalók:

 • Ne használj NiMH / NiCd / ólom-sav akku töltőt hozzá!
 • Ne használd rendellenes célra vagy helytelenül ezeket az akkumulátorokat!
 • Ne zárd rövidre, ne hajlítsd össze, ne törd el vagy szúrd át a cellákat!
 • Mint minden Lítium-ion polimer akkumulátor vagy egyéb áramforrás, ez is csak kellő szakértelemmel használható a megnyugtató és biztonságos működés érdekében!

A Li-Po akkumulátorok használati útmutatója:

 1. A Li-Po akkumulátor szerkezetében bekövetkező interferencia az akkumulátor károsodásához vezethet, amitől az akkumulátor akár ki is gyulladhat.
 2. A akkumulátor kivezetések rövidzárlata az eszköz maradandó károsodását, vagy akár kigyulladását is okozhatja.
 3. A Li-Po akkumulátort nem szabad felmelegíteni, vagy nagyon alacsony hőmérsékletnek kitenni.
 4. A Li-Po akkumulátort soha ne dobja folyadékba!
 5. A Li-Po elemek érzékenyek a mechanikai sérülésekre. Egy ilyen sérülés hozzájárulhat a végleges károsodáshoz, és ennek következtében akár az öngyulladáshoz is.
 6. A Li-Po akkumulátort mindig az az utasításoknak megfelelően kell a töltőhöz csatlakoztatni. Piros színt (+) kell csatlakoztatni a töltő pozitív pólusához, míg a fekete színt (-) a töltő negatív pólusához.
 7. A Li-Po elemeket nem szabad feltölteni a cellában lévő 4,2V-os érték fölé. A töltő egyéb beállításai visszafordíthatatlanul károsíthatják az akkumulátort.
 8. A Li-Po akkumulátorok töltését folyamatosan felügyelni kell (még jó minőségű töltők esetén is). A felület nem lehet gyúlékony és nem lehet elektromosan vezető anyag.
 9. A Li-Po akkumulátorok töltéséhez csakis megfelelő töltőt szabad használni minden esetben. A nem megfelelő töltő használata mind az akkumulátor, mind a töltő végleges károsodásához vezethet.
 10. Az akkumulátor cellák lemerülése 3V-os érték alá maradandó károsodáshoz vezet.
 11. Az akkumulátorok nem rendeltetésszerű használata végelgesen károsíthatja a cellákat. Ez öngyulladáshoz vezethet.
 12. Ha a Li-Po akkumulátorban található elektrolit érintkezésbe kerül a szemmel vagy a bőrrel, azt azonnal bő vízzel ki kell öblíteni, és a legközelebbi orvoshoz fodulni.
 13. A Li-Po akkumulátort feltöltése után haladéktalanul le kell választani a töltőről.
 14. Amennyiben Li-Po akkumulátorod színe megváltozik, alakja megduzzad, vagy túlzottan melegszik, akkor ne használd tovább!
 15. Az akkumulátort úgy kell használni, hogy a harmadik személy ne férhessen hozzá.
 16. A Li-Po akkumulátor bekötését nagy körültekintéssel kell elvégezni. Egy rövidzárlat tüzet, vagy akár robbanást is okozhat!
 17. A Li-Po akkumulátorok, amelyek mechanikusan sérültek, túl vannak töltve, vagy túlzottan lemerültek, nem használhatóak.
 18. A Li-Po akkumulátorok jó kondícióban tartása érdekében a töltésnek kiegyensúlyozottnak kell lennie (a jó Li-Po töltőnek beépített kiegyenlítője van).
 19. Az eladó és a gyártó nem vállal semmilyen felelősséget a Li-Po akkumulátor helytelen kezeléséből eredő esetleges károkért.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés