A3660 BME680 - Temp., Humidity, Pressure and Gas Sensor

Elérhetőség:
 raktáron  9 db 
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)

8.990 Ft

db

Leírás

A3660 BME680 – hőmérséklet, páratartalom, nyomás és gáz szenzor

A Bosch régóta várt BME680 típusú szerkezete végre elhozza neked az összes, környezetben szükséges érzékelést egy kis eszközbe sűrítve. Ez a kis szenzor képes a hőmérséklet, a páratartalom, a légköri nyomás, valamint a VOC féle gáz érzékelésére és mérésére. Az ára nagyszerű és működik SPI-ről és I2C-ről is.

Mint ahogyan a BME280 és a BMP280, úgy ez a precíziós szenzor is képes a páratartalmat ±3%-os pontosággal, a légköri nyomást ±1hPa-os abszolút pontosággal és a hőmérsékletet ±1.0oC-os pontosággal meghatározni. Mivel a nyomás mértéke a tengerszint feletti magasságtól függ és a nyomást jó közelítéssel meg tudjuk határozni, így ez az eszköz akár magasság mérésre is használható, ±1 méteres pontosággal.

A BME680 egy magasabb szintre emeli az említett szenzorokat, mert található benne egy MOX szenzor. A benne lévő fűtött fémoxid megváltoztatja az ellenállását, a levegőben található illékony szerves vegyületek (VOC) mennyiségétől függően, vagyis képes érzékelni a gázokat és az alkoholokat, mint például etanol, alkohol, szén-monoxid, azaz képes meghatározni a levegő minőségét. Fontos, hogy a szenzor csak egy ellenállás értéket ad vissza, a VOC-tól függően, tehát nem képes különbséget tenni a különböző anyagok, gázok, illetve alkoholok között.

Fontos megjegyezni, hogy ez a szenzor is, mint az összes többi VOC gáz szenzor eltérő eredményeket produkálhat, ahhoz, hogy precíz számításokat végezz, szükséges az eszközt kimondottan az ismert anyagra kalibrálni. Mint általánosabb környezeti szenzor, remek lehetőséget nyújt, az áramlások vizsgálatában, valamint összehasonlítások készítéséhez. Javasoljuk, hogy a szenzort az első használat során „melegítsd be”, azaz indítástól számítva járasd 48 órán keresztül, majd később a kívánt használati mód előtt szintén járasd körülbelül 30 percet. Mindez azért szükséges, mert a szenzor érzékenysége a korai használat során megváltozik és az ellenállás fokozatosan növekszik az idő elteltével, amíg a MOX bemelegszik és el nem éri az üzemi hőmérsékletet.

Az egyszerűség kedvéért a szenzor egy kis lapkára építve kapható, amely rendelkezik egy 3.3V-os szabályzóval és szint váltóval, vagyis könnyedén használhatod kedvenc 3.3V-os, vagy 5V-os mikrokontrollereddel.

A linken találsz oktató anyagot az eszköz használatához, példa kódokat Arduino-hoz és CircuitPython-hoz, kábelezési diagramokat és még sok más hasznos információt!

Technikai adatok

  • Méret: 16.0mm x 11.0mm x 2.8mm / 6” x 0.4” x 0.1”
  • Tömeg: 3.0g / 0.1oz

További információk a termékleírásban!

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.