A3199 MiCS5524 CO, Alcohol and VOC Gas Sensor

Elérhetőség:
 raktáron  9 db 
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)

5.990 Ft

db

Leírás

A3199 Adafruit MiCS5524 CO, alkohol és VOC gáz szenzor modul

Dobd fel következő szenzoros projektedet azzal, hogy orrt is adsz neki, amellyel a gázokat érzékelheted, az Adafruit MiCS-5524 moduljának segítségével. A szenzor nagyon egyszerűen használható bárki számára, hála az SGX Sensortech-nek. Az MiCS-5524 nem más, mint egy robosztus MEMS szenzor beltéri szén-monoxid és természetes gáz szivárgás észleléséhez, továbbá remekül használható még a beltéri levegő minőségének monitorozásához, légzés figyelőnek, valamint korai tűz érzékelőnek.

Figyelem! A szenzor érzékeny a szén-monoxidra (1ppm – 1000ppm), az ammoniára (1ppm – 500ppm), az etanolra (10ppm – 500ppm), a hidrogénre (1ppm – 1000ppm) és a metánra / propánra / izobutánra (1000++ ppm). Fontos, hogy a szenzor ugyan érzékeli a különböző anyagok jelenlétét, de nem képes megállapítani, hogy éppen melyik gázt érzékeli.

A modul nem használható semmilyen biztonsági, orvosi, vagy termékellenőrzési feladathoz sem. Kérjük, hogy csak hobby, oktatási és kísérleti célokra használd a szenzort, egyéb célú használatért nem vállalunk felelősséget! Az összes gáz szenzornak kalibrálásra van szüksége a precíziós kimenethez.

Használata pofon egyszerű, működtesd 5V-os egyenfeszültségről, majd olvasd le az analóg feszültség értéket a kimeneti tüskéről. Amikor az eszköz érzékeli valamelyik gáz jelenlétét, akkor az analóg feszültség értéke megnövekszik, az érzékelt gáz arányában. Működés közben az eszköz fűtőmagja, körülbelül 25-35mA-t fogyaszt. Az energiamegtakarítás érdekében használhatod az EN tüskét, hogy áramtalanítsd a szenzort (5V-ig kihúzatod, így az kikapcsol). Használat előtt mindig várj pár másodpercet, miután bekapcsoltad a készüléket, hogy a fűtőmagnak legyen ideje bemelegedni, csak azután kezdj bele az adatok kiértékelésébe.

Minden megrendeléshez jár egy teljesen összeszerelt és tesztelt MiCS-5524 modul és egy csatlakozó fej. A csatlakozó fej rögzítéséhez el kell végezned egy kis forrasztási munkálatot, de ha nem szeretnél sokat bajlódni vele, egyszerűen vezetékeket is használhatsz.

A linken találsz oktató anyagot, példa kódokat, diagramokat és még sok hasznos információt.

Technikai adatok

  • Méret: 20.0mm x 12.7mm x 3.1mm / 0.8” x 0.5” x 0.1”
  • Tömeg: 0.9g / 0.0oz
  • További információk a linken illetve az Adafuit oldalán

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.