A2652 BME280 I2C or SPI Temperature Humidity Pressure Sensor

Elérhetőség:
 raktáron  
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a2652,bme280,i2c,or,spi,temperature,humidity,pressure,sensor
Értékelés átlag (össz. 1):

8.490 Ft

db

Leírás

A2652 BME280 I2C or SPI Temperature Humidity Pressure Sensor

A Bosch ismét egy nagyszerű termékkel rukkolt elő, ami nem más, mint a BME280 környezeti szenzor, amely képes a hőmérséklet, a légköri nyomás és a páratartalom mérésére. Ez az eszköz remek választás bármilyen időjárással kapcsolatos, vagy környezeti méréshez, ráadásul használható I2C és SPI módban is.

Ez a precíziós műszer a Bosch legjobb alacsony árú szenzora. A páratartalmat ±3%-os pontossággal, a légköri nyomást ±1hPa-os abszolút pontossággal, míg a hőmérsékletet ±1.0oC-os pontossággal képes meghatározni. Mivel a légköri nyomás nagysága a Föld felszínétől mért távolsággal van összefüggésben, ezért a BME280 még magasságmérőként is használható. A magasságot ±1 méteres pontossággal képes meghatározni.

Ez a szerkezet már a Bosch következő generációs eszközei közé tartozik. A BME280 a BMP085/BMP180/BMP183 továbbfejlesztett változata, alacsony, mindössze 0.25m-es magassági zajjal és rendkívül gyors átalakítási idővel rendelkezik. Specifikációja ugyanaz, mint a régebbi típusoké, azzal a különbséggel, hogy ez a szenzor már használható mind I2C, mind SPI módban. Ha egyszerűen és gyorsan szeretnéd lerendezni a kábelezést, használd I2C-ben, ellenben ha több szenzort is szeretnél egyszerre bekötni és nem akarsz bajlódni az I2C féle címütközésekkel, akkor használd SPI-ben.

Nagyszerű, ugye? Most még egyszerűbbé tették számodra, hogy rögtön belevághass a projekted közepébe. A szenzort egy olyan modulra szerelve kapod meg, amely már rendelkezik 3.3V-os szabályzóval és szint váltóval, tehát gond nélkül használhatod 3V-os, vagy 5V-os mikrokontroller logikával. A linken egy remek oktató anyagot találsz, amely tartalmazza a szükséges könyvtárakat, példa kódokat, kábelezési diagramokat és más hasznos dolgokat, melynek segítségével akár 10 percen belül elsajátíthatod a szükséges tudást.

Az érzékelő kis méretéből adódóan a felhasználás legegyszerűbb módja ha a szenzornak ezt a breakout board-os verzióját használod.

A2652 BME280 alkalmazási példa a MálnaSuli oldalán.

Technikai adatok

  • Méret: 19.0mm x 18.0mm x 3.0mm / 0.7” x 0.7” x 0.1”
  • Tömeg: 1.0g / 0.0oz

További információk a termékleírásban!

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.

Benkő Ferenc – 2017-02-01

Kicsit drága, de jól használható. Én Banán Pi-vel i2c buszon használom.
Kicsit más a beállítás, mint rPi esetén, de nem vészes...