A2324 Ultimate GPS HAT - RPi A+/B+/Pi2

Elérhetőség:
 raktáron  5 db 
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a2324,ultimate,gps,hat,rpi,a+/b+/pi2

18.900 Ft

db

Leírás

A2324 Ultimate GPS HAT - RPi GPIO40

Adafruit GPS HAT Raspberry Pi-hez A+/B+/Pi 2/Pi 3/ - mini csomag

Reggel 7 óra van, készülődsz, késésben vagy és nem tudod, hogy hol hagytad a Pi-det? Ha már akkor lett volna egy ilyen GPS HAT-ed, akkor nem lettél volna ilyen gondban. A HAT egyébként az Adafruit új modellje, amely megkapta a közkedvelt GPS modult, így pontosan tudni fogod majd, hogy mikor és hol van a Raspberry Pi-d, legyen az Pi 3, Pi Zero, A+, B+, vagy Pi 2 & 3.

Néhány információ a GPS modulról:

  • -165dBm érzékenység, 10Hz-es frissítési frekvencia, 66 csatorna
  • Mindössze 20mA üzemi áramerősség
  • Beépített valós idejű óra (RTC) – egy CR1220-as teleppel kombinálva, ezáltal akár 7 évig biztosítva lesz a Pi-d, még akkor is, ha ki van kapcsolva
  • PPS kimenet a helyzetponton, alapesetben a 4-es tüskéhez csatlakoztatva
  • Beépített patch antenna, amely remekül működik kültéri használat esetén + u.FL csatlakozási lehetőség, ha külső antennát szeretnél csatlakoztatni, beltéri használat, illetve felhős idő esetén
  • Egy fix státuszú LED is található rajta, amely villogással jelzi, ha a GPS meghatározta a jelenlegi helyzetét

A HAT, valójában a nagyszerű GPS modulunkon alapszik, melyhez hozzáadtunk egy gombelem tartót, az RTC használathoz, csatlakozási pontokat a különböző Raspberry Pi-k extra tüskéihez, valamint számtalan csatlakozási pontot a különböző kísérletezésekhez, például LED-ek, szenzorok és egyebek bekötéséhez.

Figyelem! Ez a GPS HAT átveszi a Raspberry Pi hardveres UART-ját az adatok, GPS modullal való, küldéséhez, illetve fogadásához. Tehát, ha például az RX/TX tüskéket szeretnéd használni egy konzol kábellel, akkor sajnos nem tudod használni a HAT-et. Ehelyett egy kompozit, vagy HDMI képes monitort kell használnod, egy billentyűzettel párosítva, a bejelentkezéshez, vagy használj SSH kapcsolatot, hogy a hálózaton keresztül csatlakozhass a Pi-dhez. Ezen a linken találsz egy ókató videót, hogy hogyan használd ezt a remek készüléket.

A megrendeléshez jár egy teljesen összeszerelt GPS + PCB csomag és egy 2x20 GPIO csatlakozó fej. Ugyan szükséged lesz egy kis forrasztásra, hogy a csatlakozó fejet az alaplaphoz rögzítsd, de ne aggódj, ezt bárki könnyen és gyorsan meg tudja csinálni, mindössze egy forrasztópákára és valamilyen forrasztó anyagra lesz csak szükséged. Akár a sima anya csatlakozó fejet is használhatod, melynek segítségével felül bedughatsz egy HAT-et, vagy egy GPIO kábelt, vagy egy vékony, ultra alacsony profilú csatlakozó fejet.

Az egyszerűbb légi szállítás érdekében a csomag nem tartalmazza a 12mm-es gombelemet. Egy CR1220-assal már tudod használni a GPS HAT valós idejű funkcióját. Az említett gombelemet tudunk adni hozzá.

Technikai adatok

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.