A2023 Contact-less Infrared Thermopile Sensor Breakout Board

Elérhetőség:
 megszűnt  
Áfa:
27 % (benne van az árban)

Leírás

A2023 Contact-less Infrared Thermopile Sensor Breakout Board

Érintésmentes infravörös termooszlop szenzor – TMP007

A legtöbb hőmérsékleti szenzorral ellentétben, ez az eszköz rendelkezik egy nagyon jó infravörös szenzorral, vagyis képes bármilyen tárgy hőmérsékletét meghatározni, anélkül, hogy hozzáérne.

Figyelem! Az eszköz forgalmazása hamarosan megszűnik, remekül működik a szenzor, de kínálatunkban már nem lesz megtalálható!

A TMP007 a legújabb hőmérsékleti szenzor a TI-tól, ami nem más, mint a TMP006 továbbfejlesztett változata. A belső számítási egység végzi az összes hőmérsékleti számítást, szóval sokkal egyszerűbb az adatok összegzése, közvetlenül I2C-n keresztül már olvashatóak is az eredmények. A TMP007 sokkal jobban kezeli az átmeneti adatokat is, vagyis nem kapsz majd túl magas, vagy éppen túl alacsony értékeket, amikor a hőmérséklet sokat változik.

Egyszerűen csak célozz a vizsgálni kívánt területre és az eszköz meghatározza annak hőmérsékletét, mégpedig úgy, hogy elnyeli az adott felület által kibocsájtott infravörös hullámokat. A beágyazott termooszlop szenzor egy nagyon nagyon alacsony feszültség szintet generál az infravörös fény mennyiségétől függően, majd egy kis számítást végezve a mikro feszültség segítségével meghatározza a hőmérsékletet. A szenzor használható akár terek hőmérsékletéken meghatározására is, például egy nagyobb terület átlaghőmérsékletének kiszámításához.

A szenzor rendkívül kis méretekkel rendelkezik, mindössze 0.5mm-es, ezáltal túl nehéz lenne kézzel forrasztani. Ezért a chip már egy lapkára építve kapható, így használata is sokkal egyszerűbb. A szenzor 2.5V – 5V-os logikával működik, vagyis nincs szükség semmilyen logikai szint váltóra. Két darab cím tüske található rajta és a csatlakozók elhelyezkedésének köszönhetően, akár egyszerre 8 darab TMP007-et is csatlakoztathatsz egy darab I2C buszhoz. A csomag tartalma egy 0.1”-os csatlakozó fej is, amit könnyen tudsz forrasztani, így akár breadboard-dal is egyszerűen használhatod a szenzort. Továbbá két darab csatlakozó lyuk is található rajta, így a szerkezet rögzítése is gyerekjáték.

Egyértelmű, hogy nem szeretnénk ennyivel magadra hagyni, ezért a linken találsz egy nagyszerű oktató videót, valamint egy könnyen használható Arduino könyvtárat, amely tartalmazza a példa kódot, ahhoz, hogy akár 5 perc alatt elsajátítsd a szükséges tudást. A kód könnyen portolható bármilyen mikrokontrollerre, amely rendelkezik I2C támogatással.

Technikai adatok:

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.