A1438 Motor/Stepper/Servo Shield for Arduino v2 Kit

Elérhetőség:
 raktáron  
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a1438,motor/stepper/servo,shield,for,arduino,v2,kit

7.950 Ft

db

Leírás

A1438 - Motor/Stepper/Servo Shield for Arduino v2 Kit

Az eredeti Adafruit Motorshield kit egyike a legkedveltebb készleteknek, ezért úgy döntöttek az Adafruit-nál, hogy tovább fejlesztik, és még jobbá teszik. Így született ez a v2-es változat. A frissített Shield KIT még jobban dolgozi és még egyszerűbb vele DC és léptető motorok vezérlése, mint korábban. Ez a Shield meggyorsítja munkánkat a következő robotika projektnél! A 4db egyenáramú (DC) motor és a 2db léptetőmotort vezérlés lehetősége megmaradt, de kiegészült több javítással.

A korábban alkalmazott L293D Darlington driver helyett most már a TB6612 MOSFET meghajtót alkalmazták, így csatornánként 1.2A és csúcsban akár 3A meghajtó áram érhető el. Mindezt jóval kisebb feszültség eséssel, így a motorok nagyobb nyomatékra képesek. A beépített szupresszor diódák védenek az induktív terhelések lekapcsolásakor keletkező kellemetlen tranziensektől.

Az új változat a korábbival ellentétben már nem az Arduino PWM kivezetéseit használja, mivel kapott egy saját PWM vezérlő áramköri részt. Ez a chip kezeli a motorokat és a sebesség ellenőrzést is I2C buszon. Csak két láb, az SDA és SCL elegendő akár több motor vezérléséhez is. Az I2C-n csatlakoztathatunk bármilyen másik I2C eszközt vagy Shield-et, nem kell hozzá külön láb. Ebből adódóan könnyedén használható bármely Arduino Uno, Due, Leonardo vagy Mega R3 termékkel.

Teljesen moduláris felépítés! Az 5 bites címzésnek köszönhetően akár 32db 1438-as Motor Shield pakolható egymásra, ami akár 64 léptető és 128 DC motor vezérlésére képes! Mi a csudát csinálsz ennyi motorral? Egyenlőre fogalmunk sincs, de ha jön egy feladat, ahol erre lesz szükséged, akkor küldj róla képet, mert az a projekt dicsőségedre válik majd!

Sok más apró fejlesztés is történt, mint például a FET-ek téves polaritás elleni védelme, vagy a panel prototípus építő területének javítása. A Motor Shield összeszerelt és leellenőrzött állapotban kerül forgalomba, Neked csak annyi dolgod van vele, hogy a szükséges sorkapcsokat illetve csatlakozó sávokat beforraszd, ha szükséged van rájuk.

 

További információt találsz az Adafruit tudástárában!

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.