A1426 NeoPixel RGB LED sorban 8xWS2812 meghajtó áramkörrel

Elérhetőség:
 raktáron  3 db 
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a1426,neopixel,rgb,led,sorban,8xws2812,meghajtó,áramkörrel

2.390 Ft

db

Leírás

Adafruit 1426 NeoPixel RGB LED sorban 8xWS2812 meghajtó áramkörrel.

(NeoPixel rúd – 8 darab 5050 RGB LED integrált vezérléssel)

Hozd létre saját szalag elrendezésű LED-ed, ezzel a NeoPixel LED rúddal. Fogtunk 8 darab kis 5050-es (5mm x 5mm) okos RGB LED-et és rádobtuk őket egy PCB-re két darab szerelő lyukkal ellátva, mindezt egy láncolható elrendezéssel megoldva. Használj mindössze egy darab mikrokontroller tüskét és irányíts annyi LED-et összeláncolva, amennyit csak akarsz. Minden egyes LED megcímezhető, mivel a vezérlő chip a LED belsejében van. Mindegyik körülbelül 18mA-es állandó áramerősséggel üzemel, szóval a színek végig összhangban lesznek, még akkor is, ha a feszültség érték változna, továbbá nincs szükséged semmilyen külső fojtó ellenállásra sem. Az eszköz áramellátását old meg 5V-os egyenfeszültséggel (4-7V működik) és már mehet is a móka.

A LED-ek összeláncolhatóak, ami azt jelenti, hogy az egyik rúd kimenetét összekötöd egy másik rúd bemenetével, ahogyan a fenti képeken is látható. Egy darab sima adat vonal van, amely rendkívül idő specifikus protokollal rendelkezik. Mivel a protokoll nagyon érzékeny az időzítésre, ezért egy valós idejű mikrokontrollerre lesz szükséged, mint például az AVR, az Arduino, vagy a PIC. Az eszköz nem használható Linux alapú mikroszámítógéppel, vagy fordítós mikrokontrollerrel, mint például a netduino, vagy a Basic Stamp. Az Adafruit nagyszerűen megírt Arduino-s NeoPixel könyvtára támogatja ezeket a pixeleket. Mivel a szerkezet kézi összeszerelést igényel, csak AVR magokkal üzemel, de elképzelhető, hogy mások már portolták a chip vezérlés kódját, erre keress rá te magad. Egy 8MHz-es, vagy gyorsabb processzorra mindenképpen szükséged lesz.

A megrendeléshez egy teljesen összeszerelt és tesztelt 8 pixeles egyedülállóan címezhető RGB LED rúd jár.

A linken találsz remek oktató anyagot, könyvtárat és példa kódokat és még sok hasznos dolgot, amelyek segítségével belevághatsz a munkába.

Az eszköz 6:15-nél látható a videóban.

Technikai adatok

  • Méret: 51.10mm / 2” x 10.22mm / 4” x 3.19mm / 0.12”
  • Tömeg: 2.57g
  • WS2812B, vagy SK6812 típusú LED-ekkel van felszerelve a rúd, mind a két típus azonos fényerősségű, színű, illetve protokollú

További információk a termékleírásban!

 

 

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.