A1293 AM2315 tokozott I2C hőmérséklet szenzor

Elérhetőség:
 kifogyott  
Szállítás
Érdeklődj a határidőről!
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a1293,am2315,tokozott,i2c,hőmérséklet,szenzor
@

Leírás

A1293 AM2315 – tokozott/beágyazott I2C hőmérséklet és páratartalom szenzor

Végre van egy I2C interfészű hő és pára szenzor, remek, beágyazott stílusban. Ez az eszköz egy termisztor hőmérséklet szenzort és egy kapacitív páratartalom szenzort rejt magában. A belsejében egy kicsi mikrokontroller végzi az adatok olvasását és biztosítja a már feldolgozott adatot a kimenetre az I2C interfészen keresztül. A legjobb, hogy ez a szenzor egy érdes felületű házban van, amelyhez jár egy tartószerkezet is, ezáltal sokkal jobb, mint a sima PCB-s szenzorok.

Habár az AM2315 nem kapta meg az időjárásálló megjelölést, mégis jobban végzi a dolgát legyen szó szélről, esőről, zombikról, mint az SHT PCB-s szenzorok. Továbbá az I2C interfésznek köszönhetően sokkal könnyebb a mikroszámítógépekkel való kommunikálás, melynek köszönhetően sokkal finomabb időzítésre képes.

Csak csatlakoztasd a vörös kábelt az 5V-os feszültséghez, a feketét a földhöz, a sárgát az I2C adat pinhez, valamint a fehéret az I2C óra pinhez és már üzemképes is a szenzorod. Nincs lehetőséged változtatni az I2C címeket, szóval csak 1 darab szenzort köthetsz / I2C bus. A működéshez két darab 10Kohm-os húzóellenállás szükséges, csatlakoztasd az SDA-ból és az SCL-ből a tápvezetékhez. Az ellenállásokat a csomag nem tartalmazza!

Az eszközhöz nincsen saját tutorial, de cserébe van egyedi Arduino könyvtár.

AM2315 szenzor videó (3:50)-nél

Technikai adatok

  • 5V – 5.5V üzemi feszültség és I/O
  • 10mA maximális áramerősség adatkérés közben
  • 0% - 100% páratartalom mérés, 2%-os pontossággal
  • -20°C - +80°C hőmérséklet mérés, ±0.1°C pontossággal
  • 5Hz-es frissítési arány
  • Méret: 98mm x 16mm átmérő (4” x 9”)
  • 4 darab 20 inches kábel
  • Tömeg: 82.64g
  • I2C 7 bites cím használat 0x5C

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.