A1085 ADS1115 16-Bit 4-csatornás I2C ADC+PGA

Elérhetőség:
 raktáron  
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a1085,ads1115,16-bit,4-csatornás,i2c,adc+pga

6.280 Ft

db

Leírás

Adafruit 1085 ADS1115 16-Bit 4-csatornás I2C ADC+PGA

Azokhoz a mikrokontrollerekhez, amelyek nem rendelkeznek analóg – digitális átalakítóval, vagy ha egy nagy precizitású ADC-t szeretnél, az ADS115 a legjobb megoldás. 16 bites pontosságot kínál 860 minta / másodperc-es teljesítményen, I2C-n keresztül. A chip konfigurálható, hogy 4 egyedülálló bementi csatornája legyen, vagy 2 darab differenciális. Ráadásként még egy programozható (nyereség) erősítője is van, amellyel 16x-os erősítést érhetsz el, hogy felerősítsd a gyengébb szimpla, vagy differenciális jeleket a teljes tartományra. Azért annyira kedvelt ez az ADC, mert működtethető 2V-5V-os feszültségről, vagy logikáról, széles tartományban képes a jelekkel számításokat végezni és a használata rendkívül egyszerű. Ez egy remek általános célú 16 bites átalakító.

A chip egészen pici, szóval egy ferrittel ellátott alaplapon van elhelyezve, hogy az AVDD és az AGND zajmentes maradjon. I2C interfészt használ. A címeket 4 lehetőség szerint választhatod ki, vagyis akár 4 darab ADS1115-öt is ráköthetsz egy sima 2 kábeles I2C buszra és úgy 16 darab egyedülálló bemeneted lesz.

Ahhoz, hogy belevágj, kapsz példa kódokat is Raspberry Pi-hez (az Adafruit Pi Python könyvtárban található), Arduinohoz (az ADS1X15 Arduino könyvtárban található) és CircuitPython-hoz. Használatához csak csatlakoztasd a GND-t a földhöz, a VDD-t a logikai áramforráshoz, az SCL-t, vagy SDA-t a mikrokontrollered I2C portjához, indítsd el a szükséges példa kódot és már kezdheted is az adatok olvasását.

A linken találsz oktató anyagot az eszköz használatához, példa kódokat, kábelezési diagrammokat és további hasznos dolgokat.

Technikai adatok

  • Nagy feszültség tartomány: 2.0V – 5.5V
  • Alacsony energia fogyasztás: folyamatos módban: 150µA, egyszeri módban: automatikus kikapcsolás
  • Programozható adat tartomány: 8SPS – 860SPS
  • Alacsony belső feszültség érték
  • Beépített oszcillátor
  • Beépített PGA
  • I2C interfész: tüskénként választható cím
  • 4 darab egyedülálló, vagy 2 darab differenciális bemenet
  • Programozható komparátor
  • 7 bites I2C cím használat 0x48 – 0x4B, jumperrel változtatható

További információk a termékleírásban!

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.