A1083 ADS1015 12-Bit ADC - 4 Ch Programmable Gain Amplifier

Elérhetőség:
 raktáron  
Szállítás
raktárról
Áfa:
27 % (benne van az árban)
Címkék:
a1083,ads1015,12-bit,adc,4,ch,programmable,gain,amplifier

3.980 Ft

db

Leírás

Adafruit 1083 ADS1015 12-Bit ADC - 4 Ch Programmable Gain Amplifier

ADS1015 12 bites ADC – 4 csatornás, programozható erősítővel

Ha olyan mikrokontrollerrel dolgozol, amely nem rendelkezik analóg – digitális átalakítóval, vagy ha nagyobb pontosságú ADC-t szeretnél, akkor az AD1015 egy remek választás. 12 bites pontosságot biztosít 3300 minta / másodperc-es üzemelésen I2C-n keresztül. A chip többféleképpen is konfigurálható, lehet akár 4 egyedülálló bemenet csatorna, vagy 2 differenciális csatorna. Ráadásként csatornánként még egy beépített programozható (nyereség) erősítővel is rendelkezik, amellyel akár 16x-os erősödés is elérhető, hogy felerősítsd a kisebb, egy, vagy több irányú jeleket a teljes tartományra. Igen kedvelni való ez az ADC, mert működtethető 2V – 5V-os tápfeszültségről, vagy logikáról, széles tartományban képes mérni a jeleket és rendkívül egyszerű a használata. Ez egy remek általános célú 12 bites átalakító.

A chip egészen kicsi, szóval egy lapkára erősítve kapható ferrittel ellátva, hogy zajmentesen tartsa az AVDD-t és az AGND-t. I2C interfészen üzemel. A címek 4 féleképpen választhatóak ki, a termékleírásban jelzett módok szerint. Szóval akár 4 darab ADS1015-öt is csatlakoztathatsz egy sima 2 kábeles I2C buszra, hogy 16 darab egyedülálló bemented legyen.

Hogy rögtön belekezdhess a munkába mellékeltünk példakódot Raspberry Pi-hez (az Adafruit Pi Python könyvtárban) és Arduino-hoz is (az ADS1X15 Arduino könyvtárban). CircuitPython-nal való használathoz, csak szimplán csatlakoztasd a GND-t a földhöz, a VDD-t a logikai áramellátáshoz és az SCL/SDA-t pedig a mikrokontrollered I2C portjához, majd futtasd a példakódot és már olvashatod is az adatokat.

A linken találsz oktató anyagot a kábelezéshez, példa kódokat, és további hasznos dolgokat.

Technikai adatok

  • Széleskörű feszültség tartomány: 2.0V – 5.5V
  • Alacsony fogyasztás: folyamatos módban: 150µA, egyszeri módban: automatikus kikapcsolás
  • Programozható adat tartomány: 128SPS – 3.3kSPS
  • Alacsony belső feszültségérték
  • Beépített oszcillátor
  • Beépített PGA
  • I2C interfész: tüskénkénti választható cím
  • 4 darab egyedülálló bemenet, vagy 2 darab differenciális bemenet
  • Programozható komparátor
  • 7 bites I2C címhasználat 0x48 – 0x4B, jumperrel változtatható

További információk a termékleírásban!

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.