Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Raspberry Pi

Raspberry Pi

2020. 04. 04. 00:00:00

Mindig is szerettél volna megtanulni programozni, de nem volt rá időd? Esetleg nem volt hozzá megfelelő anyagod? Most itt a nagy lehetőség a te számodra is! Használd ki az alkalmat és a MálnaSuli anyagainak segítségével először sajátítsd el a Python programozás alapjait, majd a Raspberry Pi specifikus ismeretekkel szerezz versenyképes tudást! Tovább a Python alapokhoz a MálnaSuli oldalára!

Tények a Python-ról, ha még nem vagy meggyőzve:

  • Mára a legnépszerűbb programozási nyelv lett, maga mögé utasítva olyan riválisokat, mint a Java, JavaScript, C# vagy PHP  - video
  • A Raspberry Pi számítógépeket elsődlegesen Python oktatásra tervezték, erre utal a "Pi" kifejezés a nevükben.
  • Piacvezető cégek, mint a Google, Facebook, Uber, Netflix, Paypal stb.. használják a Pythont.
  • Az egyik legkönnyebben megtanulható / megtanítható programozási nyelvnek tartják.
  • A Python és környezete "open source", azaz teljesen ingyenes!

Van még kérdésed? Tovább a Python alapokhoz a MálnaSuli oldalára!

2019. 11. 22. 17:15:27

Kezdők és haladók számára egyaránt hasznos gyűjtemény az 50 hasznos tipp a Raspberry Pi használatához című 2 részes cikk. Az eredeti gyűjtemény a MagPi magazinban, a Raspberry Pi alapítvány hivatalos kiadványában jelent meg. Kollégáink nem csupán lefordították, hanem tesztelték is az ötletek legjavát. Esetleg van neked is megosztandó trükköd? Írjad meg nekünk, és bekerülhet a már készülő "Tippek és trükkök 50 felett a Raspberry Pi használatához" című folytatásunkba! Tovább a teljes cikkhez a MálnaSuli oldalára!

2019. 04. 30. 09:01:00

A Raspberry Pi gyárilag, elsősorban anyagi megfontolásokból nem rendelkezik a hagyományos asztali számítógépeknél, laptopoknál megszokott úgynevezett valós – idejű – óra áramkörrel (RTC, real-time-clock). Általánosságban elegendő, ha a Pi az internetről szinkronizálja saját óráját (NTP szerver). Abban az esetben, ha az alkalmazásunk igényli a független, hardveres óra meglétét (naplózás, mérés, okosotthon alkalmazások, stb.) akkor a Raspberry-t egy apró, de nagyon hasznos kiegészítővel kell ellátnunk. A következő leírásban azokat a lépéseket tekintjük át, amikkel a fent említett hasznos kis kiegészítőt illeszthetjük a Pi-hez, mind hardveres, mind szoftveres értelemben. Az útmutató elsősorban az Adafruit DS1307, PCF8523 és DS3231 áramköreihez készült. Tovább a teljes cikkhez a MálnaSuli oldalára!

Keresés