Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Raspberry Pi Active Cooler

Ár:
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Raspberry Pi
Raktár 1: 14 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: Raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 55372
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A Raspberry Pi Active Cooler alternatív hűtési megoldást kínál azoknak a felhasználóknak, akik a Raspberry Pi 5-öt tartósan nagy terhelés alatt, tok nélkül szeretnék használni. A tervezők egy nagy alumínium hűtőbordát kombináltak egy változtatható sebességű ventilátorral. A tápellátás és a vezérlés az alaplapi 4 pólusú JST csatlakozón keresztül történik. A Raspberry Pi 5 nyomtatott áramköri lapján speciálisan erre a célra kialakított furatokba rugós csapokkal rögzíthető az egység.

A Raspberry Pi 5-öt úgy tervezték, hogy átlagos felhasználás során aktív hűtés nélkül is, burkolatlanul stabilan működjön. Azoknak a felhasználóknak, akik a lapot a gyári házat mellőzve, de folyamatosan nagy terhelés mellett, throttling nélkül szeretnék használni, ez a kedvező árú aktív hűtő egy remek megoldást kínál a gondtalan működéshez.

Az alacsony zajszint és a hosszabb élettartam miatt kiválasztott radiális ventilátor egy extrudált és maratott alumínium hűtőbordán keresztül nyomja át a levegőt. Mind a gyári Pi 5-ös ház, mind pedig ez az aktív hűtő képes a Raspberry Pi 5-öt jóval a termikus fojtási pont alatt tartani a tipikus környezeti hőmérséklet és a legrosszabb esetre jellemző terhelés esetén. Az Active Cooler hűtési teljesítménye némileg jobb, így különösen alkalmas a szélsőségeket is kipróbálók számára.

Az alábbi diagram szemlélteti, hogy miként változik a Raspberry Pi 5 processzorának hőmérséklete stresszteszt alatt hűtés nélkül, illetve különböző gyári hűtési megoldásokkal. A Raspberry Pi Active Cooler használatára a zöld színű görbék vonatkoznak. Jól látható, hogy ez a megoldás stabilan a biztonságos üzemi hőmérséklet tartományban (Thermal throttling limits alatt) tartja a processzort, így megvéd az úgynevezett throttling, azaz órajel visszaszabályozási jelenségtől, ami lassulás, illetve lefagyás szerű jelenséget okozhatna használat közben.

A processzor hőmérséklete °C-ban az idő függvényében stresszteszt közben

forrás: https://www.raspberrypi.com/news/heating-and-cooling-raspberry-pi-5

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés