Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A954 USB - RS232 TTL soros adapter kábel

Ár:
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 19 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 52753
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A954 USB - soros TTL átalakító kábel - Debug / konzol kábel Raspberry Pi-hez

Ez a kábel a legegyszerűbb módja, hogy mikrokontrollerhez, Raspberry Pi-hez, vagy WiFi router-hez soros konzol portot csatlakoztass. Az USB csatlakozó belsejében van egy USB - soros átalakító chip, valamint a 36"-os kábel végén található 4 vezeték, vörös - áramellátás, fekete - föld, fehér RX - USB portba és zöld TX - ki az USB portból. Az áramellátásért felelős pin biztosítja az 5V-os, 500mA-es áramot az USB portból, továbbá az RX és TX pinek 3.3V-on üzemelnek, hogy használni lehessen a legáltalánosabb 3.3V-os logikai szintű chipeket.

Mivel a kábel egyik végén különálló pin-ek találhatóak, így remekül használható áramellátáshoz, valamint, hogy egy Raspberry Pi, vagy egy BeagleBone Black hibaelhárító / belépő konzolára csatlakozz. Csatlakoztasd a pineket a leírás szerint, hogy üzemeltesd Pi-det, vagy BBB-det és hogy létrehozd az RX / TX kapcsolatot.

  • Ha Windows 7/8/10-et használsz, nézd meg ezt a tutorialt, a PL2303 és CP2102 driverekhez
  • Ha Mac OS X-et használsz, nézd meg ezt a tutorialt a PL2303 és CP2012 driverekhez
  • Ha Linuxot használsz, semmilyen teendőt sincs, hiszen a driverek már a kernelbe vannak foglalva

Ez a kábel még akkor is jól jöhet, ha WiFi router-t szeretnél hackelni, úgy, hogy egy alternatív operációs rendszert telepítesz, vagy bármilyen 3.3V-os logikai soros porthoz. Használata több szempontból is egyszerűbb egy FTDI kábelnél, mivel a különböző vezetékek különállóan helyezkednek el. Habár a köznyelvben TTL kábelnek nevezzük, valójában technikáját tekintve, ez egy CMOS logika.

Figyelem! Ez a kábel nem alkalmas Arduino újraprogramozására, mint például a Boarduino, MENTA, Monochron, stb, mert nem rendelkezik DTR/RTS vezetékkel, amely a bootloader újrabootolási folyamatát hivatott elindítani. Erre a használatra ajánljuk inkább az FTDI kábelt, vagy FTDI barátot.

Technikai adatok

4 darab vezetékkel rendelkezik: vörös - áram, fekete - föld, fehér RX - USB portba, zöld TX USB portból ki.

  • Piros: +5V (Raspberry Pi GPIO - pin2)
  • Fekete: GND (Raspberry Pi GPIO - pin6)
  • Zöld: TX (Raspberry Pi GPIO 14 - TXD -pin8) 3,3V-os logikai szint!!!
  • Fehér: RX (Raspberry Pi GPIO 15 - RXD - pin10) 3,3V-os logikai szint!!!

Az áramellátásért felelős pin biztosítja az 5V-os, 500mA-es áramot az USB portból, továbbá az RX és TX pinek 3.3V-on üzemelnek, hogy használni lehessen a legáltalánosabb 3.3V-os logikai szintű chipeket.

Változások:

  • 2014 július 1-e óta a kábel PL2303TA chipsettel és ibolyaszinű USB borítással rendelkezik. Korábban PL2303HX chipsetet használt és fekete volt a borítása. Az új 'TA változatú chipek Windows 8 kompatibilisek és sokkal megbízhatóbbak, főleg a váratlan USB lecsatlakozások során.
  • 2016 december 21-e óta a kábelt Prolific, helyett SiLabs CP2012 típusú chipekkel szállítjuk. A SiLabs chipek érezhetően jobban kezelik a drivereket, és megbirkóznak a nagy sebességű és szokatlan adatátvitelekkel. Egyébként a driverek installálási módja és a kábel teljesítménye változatlan.

Konzol kábel használata Raspberry-vel

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés