Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A904 INA219 High Side DC Current Sensor - áram szenzor

Ár:
4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Elérhetőség: 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Saját raktár 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Gyártónál Kifogyott
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 38370
Menny.:db
1 munkanapos szállítási idő webshop raktárról
INGYENES kiszállítás minden 50 000 Ft feletti rendelésre
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A904 INA219 magas oldali egyenfeszültség szenzor - max 26V és ?3.2A

Ez a kis panel megoldja majd minden energia monitorozási problémádat. Ahelyett, hogy két multiméterrel bajlódsz, inkább használd a nagyszerű INA219B chipet, amellyel egyaránt mérheted a magas oldali feszültséget és az I2C-n keresztüli egyenáramot 1%-os pontossággal.

A legtöbb mai mérőműszer csak arra képes, hogy alacsony oldali méréseket végezzen. Ez azt jelenti, hogy mindaddig, míg szeretnéd, hogy valamilyen telep a mérés része legyen, addig a mérő ellenállást a mérendő tárgy földje és a valódi föld között kell elhelyezned. Ezáltal problémákba ütközhetsz, ha áramkörökkel dolgozol, ugyanis, az elektronikai eszközök nem kedvelik, ha a föld referenciája megváltozik, illetve mozog az áramkörön belül. Ez a chip sokkal kifinomultabb, képes mérni a magas oldali értékeket is, egészen +26V egyenfeszültségig, még úgy is, hogy vagy 3V-ról, vagy 5V-ról üzemel. Továbbá még visszajelzést is küld a magas oldali feszültségről, melynek köszönhetően remekül funkcionál arra, hogy nyomon kövesse akkumulátorok életéttartamát, vagy például napelemek működését.

Egy precíziós erősítő határozza meg a feszültséget, egy 0.1ohm-os 1%-os pontosságú ellenálláson keresztül. Mivel az erősítő maximális bemeneti differenciája ?320mV, ezért legfeljebb ?3.2 ampert képes mérni. A beépített 12 bites ADC miatt a felbontás ?3.2 amperes tartomány esetén 0.8mA. A belső nyereség miatt, ami a minimumra, azaz 8-as osztályúra van állítva, a maximális áramerősség ?400mA, a felbontás pedig 0.1mA. A tapasztalt hackerek megtehetik, hogy lecserélik a gyári, 0.1ohm-os ellenállást és a helyére egy sajátot tesznek be, így növelve a tartományt. Például: 0.01 ohm, ami egészen 32 amperig mér 8mA-es felbontással.

A csomag tartalma egy 6 pines csatlakozó fej, szóval könnyedén egy breadboardhoz kötheted a szenzorod. Valamint jár hozzá még egy terminál dugó is, hogy könnyedén csatlakoztathasd, illetve leválaszthasd töltésedet. A használata pofon egyszerű. Üzemeltesd a szenzort 3V-os, vagy 5V-os egyenfeszültségről és csatlakoztasd a két darab I2C pint a mikrokontrolleredhez. Ezután csatlakoztasd a mérendő eszköz áramellátását a VIN+ -hoz, valamint a töltést a földhöz, a (VIN-) -hoz. Tutorial, ami remekül bemutatja, hogy mit és hogyan csinálj, ha Arduinóval, vagy CircuitPythonnal szeretnél dolgozni!

Technikai adatok

  • 1ohm-os, 1%-os pontosságú, 2W-os ellenállás
  • cél feszültség +26V-ig
  • mérés 3.2A-ig, ?0.8mA-es felbontással
  • 9" x 0.8" PCB
  • PCB (csatlakozó fej, vagy terminál blokk nélkül): 1.9g
  • Figyelem: a termék mellé küldött terminál blokk lehet kék, illetve fekete színű!
  • I2C 7 bites cím használat: 0x40, 0x41, 0x44, 0x45, jumper-rel változtatható
  • További információk a termékleírásban!

 A904 INA219 High Side DC Current Sensor - áram szenzor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés