Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A858 Kisméretű hajtóműves léptetőmotor 5V 32 steps 1/16

Ár:
2.250 Ft (1.772 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: Raktáron
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 47554
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A858 Kisméretű hajtóműves léptetőmotor 5V 32 steps 1/16

Az A858 kiváló bevezető szintű eszköz kisebb projektekhez illetve léptetőmotorokkal való kísérletezéshez. A beépített egypólusú motor rögzítőfuratokkal ellátott szerelőlapra van szerelve. A motor fordulatonként 32lépést (11,25 fok/lépés) tesz meg, a hajtóműházon belül pedig egy 1/16 áttételű fordulatszám csökkentő fogaskerék-pár helyezkedik el. (Egészen pontosan 1/16.032 de a legtöbb alkalmazás esetén az 1/16 megfelelő közelítés). Ez végeredményben 32*16,032 azaz 513 lépés/fordulat!

A tengely a végén lapított, így könnyen rögzíthetők rajta a különböző csatlakozó elemek. A motor kiváló kísérletező eszköz, és remekül illeszthető az Arduino Motorvezérlő panelhoz.

A fordulatszám csökkentő fogaskerék áttételnek vannak járulékos hatásai, amiket fontos figyelembe venni. Először is, a léptetőmotor tengelyét el tudjuk kézzel forgatni, de nem olyan finoman, mint a hajtómű nélküli változatét. Ezzel a megoldással nem használhatunk interleaved illetve mikrolépés vezérlést, helyette az egyszeres illetve dupla lépés használható. A nyomaték megfelelően nagy értékű, de a sebesség alacsonyabb, mint a hajtómű nélküli léptetőmotoroknál – maximálisan 50 RPM 9VDC feszültségnél, ami kicsit magasabb, mint az üzemi feszültség. 5V feszültségnél a fordulat 25 RPM körüli érték.

Az ARDUINO MOTOR SHILED használata esetén csatlakoztassuk a vörös vezetéket a GND (középső) csatlakozóhoz, a narancs és pink színű kábelt az egyes motor port-hoz (M1) a kék és sárga kábelt pedig a kettes port-hoz (M2)! A helyes kábelsorrend tehát: narancs-pink-red-blue-yellow. Ezt követően töltsük be azt a mintaprogramot, amit az Adafruit Motor Vezérlő könyvtárral egyszerre telepít az IDE környezet a számítógépre. A programban állítsuk be a megfelelő értékeket:

Adafruit_StepperMotor *myMotor = AFMS.getStepper(513,motornum)

illetve:

motor->setSpeed(5)

Technikai adatok:

  • unipoláris léptető, 0,1"-os 5 pines csatlakozóval
  • 513 lépés fordulatonként
  • 1/16.032-es áttételezés
  • DC 5V-os ajánlott üzemi feszültség
  • tömeg: 37g
  • méretek: 28mm átmérő, 20mm-es magasság a 9mm hosszú és 5mm átmérőjű tengely nélkül
  • 23cm-es bekötő kábel
  • Tartónyomaték: 15Nmm (150 gramm*cm)
  • tengely: 5mm-es átmérőjű kétoldalon lapított
  • tekercsek ellenállása kb. 42 ohm


Adatlap frissítve 2019.06.07

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés