Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A439 TSL2561 digitális fényérzékelő

Ár:
2.440 Ft (1.921 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 35899
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

Adafruit 439 TSL2561 digitális fényérzékelő - lux sensor vagy light sensor

A TSL2561 fény érzékelő szenzor, egy fejlett digitális fény szenzor mely ideális fénnyel való projektek széleskőrű felhasználására. Az olcsó CdS cellákkal összehasonlítva, ez a szenzor sokkal precízebb, lehetővé teszi kimondottan a lux számításokat és átkonfigurálható, hogy más legyen a nyereség/idő tartománya, ezzel lehetővé téve, hogy detektálhasd a fény tartományt 0.1 luxtól 40000+ luxig, levegőben. A legjobb része a szenzornak, hogy egyszerre tartalmazza az infravörös és a teljes spektrumú diódákat. Ez azt jelenti, hogy külön is mérheted az infravörös fényt és a teljes spektrumú, emberi szem számára is látható fényt. A legtöbb szenzor csak az egyik érzékelésére képes egyidőben, ami nem egészen ad pontos visszajelzést arról, hogy pontosan mit is lát az emberi szem (hiszen mi nem érzékeljük az infravörös fényt, amire egyébként a legtöbb fotó dióda képes).

Figyelem! Ez a szenzor már a ráncfelvarrott verzió, már rendelkezik 3.3V-os szabályozóval és szint váltó áramkörrel, vagyis ez már használható 3V-5V-ig áramellátás / logikai mikrokontrollerrel.

A TSL2561-nek digitális I2C interfésze van. Kiválaszthatod a szenzor címét 3 közül is, vagyis egyszerre akár 3 szenzorod is be lehet kötve, mind különböző I2C címmel. A beépített ADC-nek köszönhetően az eszközt bármilyen mikrokontrollerrel használhatod, még akkor is, ha nem rendelkezik analóg bemenettel. Az üzemi áramerősség rendkívül alacsony, szóval az eszköz remek választás alacsony áramú adatrögzítő rendszerekhez. Amikor a szenzor aktívan érzékel, körülbelül 0.5mA-rel működik és kevesebb, mint 15uA-rel, amikor energiatakarékos módban van.

Természetesen nem hagynánk magadra, segítség és sok szerencse nélkül! A linken találsz egy tutorialt, hogy hogyan kösd a szenzort, valamint, hogy hogyan használd CircuitPython-nal, vagy Arduinóval és egy példa kódot, melynek segítségével elvégezheted az adatok lekérését és a lux számításokat.

Technikai adatok

  • Megközelítőleg emberi szemhez hasonló válaszidő
  • Precízen meghatározza a megvilágítást a legkülönbözőbb fényviszonyokban is
  • Üzemi hőmérsékleti tartomány: -30*C-tól +80*C-ig
  • Dinamikus tartomány: 0.1 luxtól 40000 luxig
  • Feszültség tartomány: 2.7V-tól 3.6V-ig
  • Interfész: I2C
  • Ez a chip 7 bites I2C címeket használ: 0x39, 0x29, 0x49, jumper-rel választható
  • További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés