Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A395 Logic Level Converter TXB0108

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 10 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 32924
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

Adafruit 395 Logic Level Converter - Logikai szintillesztő TXB0108-as áramkörrel. Használható többek közt Raspberry Pi GPIO csatlakozóinak 3.3V / 5V-os illesztéséhez.


Gyakori probléma, hogy két különböző logikai feszültségszinttel működő eszközt kell korrekt módon egymáshoz illesztenünk.  A ki/bemenetek feszültség szintje a Raspberry Pi esetében 3.3V, az Arduino-nál nagyrészt 5V, de ott is akad 3.3V-os modell. A modern érzékelők, kijelzők, flash kártyák és más eszközök 3.3V-ot használnak, de sok 5V-os típus is van még forgalomban. A 3.3V-os eszközök 5V-os túlfeszültség elleni védelme érdekében használnunk kell egy megfelelő illesztő és átalakító áramkört.

Az ellenállásokból épített feszültségosztók alkalmazása a nagysebességű jeleknél működési problémákat okoz. Emiatt szeretjük használni a 4050/74LVX245 sorozatú és hasonló logikai illesztő áramköröket. Egyetlen problémájuk, hogy egyirányú átalakításra jók, ami néhány kétirányú (bi-directional) interfész esetében gondot okoz a komplikált huzalozás miatt.

Ez az a szituáció, amikor előszeretettel alkalmazzuk a TXB0108 kétirányú szintillesztést megvalósító chip-et. Ez az integrál áramkör korrekt kétirányú illesztést végez, az egyik oldalon 1.2-3.6V, míg a másikon 1.65-5.5V-os tartományban. A feszültség és az irány beállítása automatikus. Egyedül I2C esetében nem működik jól, mert az ahhoz használt erős felhúzó ellenállás zavarja az auto-direction szenzor működését. A szükség esetén alkalmazható felhúzó ellenállás legalább 50Kohm - az AVRs/Arduino beépített ellenállásai 100Kohm körül vannak, így azok önmagukban megfelelőek.

Mivel a chip speciálisan csak egy kétirányú szintillesztő, a lábakra nem lehet terhelést tenni, nem tudnak LED-et vagy hosszabb kábelt meghajtani. Amikor nincs szükséged a kétirányú átvitelre, de jobban terhelhető kimenetre igen, akkor használd inkább a 74LVX245 áramköröket.

Ez a panel megkímél attól, hogy a TXB0108-as IC nagyon apró lábait kelljen forrasztgatnod. A mellékelt tüskesorok alkalmazásával közvetlenül próbapanelre tudsz csatlakozni. Használd egészséggel!

További információk a http://www.adafruit.com/product/395 oldalon

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés