Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A3566 CCS811 Air Quality Sensor Breakout - VOC and eCO2

Ár:
8.900 Ft (7.008 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Elérhetőség: 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Központi raktár 4 db raktáron
Raktáron = azonnal szállítható!
Külső raktár Kifogyott
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 52342
Menny.:db
1 munkanapos szállítási idő webshop raktárról
INGYENES kiszállítás minden 50 000 Ft feletti rendelésre
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A3566 CCS811 Air Quality Sensor Breakout - VOC and eCO2

Lélegezz könnyedén, végre már nálunk is kapható egy I2C VOC/eCO2 szenzor! Monitorozd a levegő minőségét a következő projekted részeként ezzel a nagyszerű modullal. Ezt a szenzort az AMS tervezte, mely képes széles tartományban észlelni az illékony szerves vegyületeket (VOCs) és használható a beltéri levegő minőségének megállapítására is. Amikor mikrokontrollerrel használod a szenzort, (a példa kódunkat futtatva), egy teljes VOC értéket fog visszaadni, valamint egy azzal azonos szén-dioxid értéket I2C-n keresztül. Rendelkezik egy beépített termisztorral is, amellyel könnyedén kiszámolhatod az adott helység környezeti hőmérsékletét.

A CCS811-nek egy hagyományos MOX főzőlap szenzora van, továbbá rendelkezik még egy saját, kicsi mikrokontrollerrel is, amely az áramellátást szabályozza, olvassa az analóg feszültség értékeket és biztosítja az olvasható adatokat egy I2C interfészen keresztül.

Az eszköz igen széles tartományban képes méréseket végezni, az eCO2 (egyenértékűen számított szén-dioxid) koncentrációt 400 - 9192ppm (millió) tartományban, a TVOC (teljes illékony szerves vegyület) koncentrációt pedig 0 - 1187ppb (milliárd) tartományban képes meghatározni. A gyári adatok szerint a szenzor képes érzékelni az alkoholokat, az aldehideket, a ketonokat, a szerves savakat, az aminokat, valamint az alifás és az aromás szénhidrogéneket. Az eszközhöz mellékeltünk egy 10K-s NTC termisztort, kiegyenlítő ellenállással, amelyet a CCS811 olvasni tud, így az eszköz képes a körülbelüli hőmérséklet meghatározására.

Figyelem! Ez a szenzor is, mint az összes többi VOC/gáz szenzor konfigurálható, vagyis a precíz mérési adatok érdekében, érdemes az eszközt a keresett anyagra kalibrálni. Ezzel a szenzorral könnyedén szerezhetsz tapasztalatot az általános célú környezeti szenzorok használata kapcsán, illetve rálátást, hogy hogyan is működnek. Fontos, hogy legyen jó összehasonlítási alapod. A gyártó ajánlja, hogy a szenzort már az első használat előtt 48 órával járasd, hogy úgymond kiégesd, valamint minden használat előtt a kívánt módban legalább járjon 20 percet. Erre azért van szükség, mert az eszköz érzékenységi szintje megváltozik az első használatok során. Fontos megjegyezni még, hogy a szerkezet I2C óra nyújtást használ, amelyet néhány mikrokontroller, illetve számítógép nem támogat, mint például a Raspberry Pi.

A CCS811 rendelkezik konfigurálható megszakító tüskével, vagyis képes jelezni, ha egy konverzió kész és/vagy, amikor az adatok olvasása eléri a felhasználó által beállított mérési küszöböt. A CCS811 több vezérlési módot is támogat, kiválasztható, hogy milyen gyakran végezze a számításokat, minden másodpercben, minden 10 másodpercben, minden percben, vagy minden 250 milliszekundumban.

A biztonság érdekében a szenzor egy olyan modulon kapott helyet, amely rendelkezik 3.3V-os szabályzóval és szint váltóval, tehát könnyedén használható bármely 3.3V-os, vagy 5V-os mikrokontrollerrel.

Megdobunk még egy adafruit könyvtárral is, amelyben megtalálod a szükséges példa kódokat, hogy belevágj a mókába Arduino IDE-vel, vagy CircuitPython-nal. A linken megtalálsz minden szükséges anyagot.

Technikai adatok

  • I2C címhasználat 0x5A
  • Méret: 21.0mm x 18.0mm x 3.0mm / 0.8" x 0.7" x 0.1"
  • Tömeg: 1.2g / 0.0oz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés