Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A3421 I2S MEMS Microphone Breakout - SPH0645LM4H

Ár:
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 5 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 49196
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A3421 I2S MEMS Microphone Breakout - SPH0645LM4

Remek hírekkel szolgálhatunk, már kapható nálunk a szuper kicsi I2S MEMS mikrofon modul. Ugyanúgy, mint a klasszikus elektret mikrofonok, a MEMS mikrofonok is képesek érzékelni a hangot és feszültséggé alakítani azt, csak sokkal kisebbek és vékonyabbak. Az eszköznek még csak analóg kimenetele sincs, az egész teljes mértékben digitális. Az I2S egy kicsi, alacsony költségű, MEMS mikrofon, 50Hz- 15kHZ-es frekvencia tartománnyal, tökéletes az összes általános hang érzékeléshez és felvételhez.

A legtöbb mikrokontroller esetében egy audio bemenet kialakítása nem egy nehéz feladat, bármelyik analóg mikrofon modulunkkal lehetséges. De amint nagyobb és jobb mikrokontrollerek kerülnek a tulajdonodba, meglepetésként érhet, hogy már nem mindegyikük rendelkezik analóg bemenettel, vagy csak szimplán érdemes elkerülnöd az analóg rendszerek okozta zajt, amelyet nem tudsz csak úgy kiszűrni. Ha egyszer túllépsz a 8 bites rendszereken, gyakran találkozol majd I2S perifériával, amely képes digitális audio adatok fogadására. Ez az a pont, ahol az I2S mikrofon modul a képbe kerül.

Analóg kimenet helyett, három darab digitális tüskével rendelkezik: óra, adat és bal-jobb (szó választó) óra. Amikor a mikrokontrolleredhez, vagy a számítógépedhez csatlakozol, az ,,I2S Master" magas frekvencián vezérli, az óra és a szó választó tüskéket és kiolvassa az adatokat a mikrofonból. Nincs szükség analóg átalakításokra!

A mikrofon egy egyedülálló alkatrész. Kiválaszthatod, hogy a bal, vagy a jobb oldali csatornán szeretnéd használni, azáltal, hogy a ,,Select" tüskét az áramhoz, vagy a földhöz kötöd. Ha sztereóban szeretnéd tolni, kezdj két mikrofonnal. A szetero mód felállításához, meg kell osztanod az órát, a WS-t és az adat vonalakat, de a ,,Select" oldalaikat külön kell kötnöd, az egyikét a földhöz, a másikét a magas feszültséghez.

Ez az I2S MEMS mikrofon alsó portos, tehát fontos, hogy alulról ne állja el semmi a hang útját, amelyet érzékelni szeretnél. Az eszköz maximálisan csak 1.6 - 3.6V-os, szóval ne használd 5V-os logikával (egyébként sem valószínű, hogy olyan 5V-os eszközöd van, amely támogatja az I2S-t). A legtöbb belépő szintű mikrokontroller nem rendelkezik I2S-sel, tehát járj utána a támogatottságának, mielőtt bele kezdenél a kábelezésbe. A mikrofon legjobban a Cortex M chip-es készülékekkel használható, mint például az Arduino Zero, a Feather M0, vagy önálló modulos számítógépekkel, mint a Raspberry Pi.

A linken találsz oktató anyagot, könyvtárat példa kódokkal, kábelezési útmutatókat, CAD fájlokat és még további hasznos dolgokat!

Technikai adatok

  • Méret: 16.7mm x 12.7mm x 1.8mm / 7" x 0.5" x 0.1"
  • Tömeg: 0.4g / 0.0oz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés