Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A3387 9-DOF Accel/Mag/Gyro+Temp Breakout Board - LSM9DS1

Ár:
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 53577
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A3387 9-DOF Accel/Mag/Gyro+Temp Breakout Board - LSM9DS1

Adj mozgás, irány, és helyzet érzékelést a következő Arduino projektedhez, ennek az all-in-one 9-DOF szenzor segítségével. Három darab szenzor található a chip belsejében. Az első egy klasszikus 3 tengelyű gyorsulásmérő, amely képes meghatározni melyik irányban van lefele a föld felé, a gravitáció meghatározásának segítségével, vagy, hogy milyen gyorsan gyorsul a modul 3D-s környezetben. A második egy 3 tengelyű magnetométer, amely képes meghatározni, hogy honnan jön a legerősebb mágneses erő, általában a mágneses északi pólus meghatározására szokás használni. A harmadik pedig egy szintén 3 tengelyű giroszkóp, amely meghatározza a pörgés és forgás mértékét. A 3 adat kombinálásával igazán komoly munkákat végezhetsz.

Eddig az LSM9DS0 volt a kínálatunk része, de a legújabb típus ezennel már az LSM9DS1. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó modul lett, remek árcédulával. Tervezd meg a saját aktivitás, vagy mozgás érzékelődet az összes adattal. A modul úgy lett megalkotva, hogy rendelkezik az összes extra áramkörrel, amire csak szükséged lehet, hogy Arduino-val is tudd használni, vagy bármilyen más mikrokontrollerrel.

Az LSM9DS1 nem teljesen ugyanazokat a szenzorokat tartalmazza, mint az LSM9DS0. Íme, néhány eltérés:

  • Gyorsulásmérő g tartománya: LSM9DS0: ?2/?4/?6/?8/?16, LSM9DS1: ?2/?4/?8/?16 (utóbbi nem rendelkezik ?6-os tartománnyal)
  • Magnetométer gauss tartománya: LSM9DS0: ?2/?4/?8/?12, LSM9DS1: ?4/?8/?12/?16 (tehát az előbbi ?2-es alacsony tartománnyal, míg utóbbi ?16-os magas tartománnyal rendelkezik)
  • Az LSM9DS0 és az LSM9DS1 giroszkópja ugyanakkora ?245/?500/?2000 dps tartománnyal rendelkezik.

Van még néhány eltérés, például úgy vették észre, hogy az LSM9DS1 sokkal pontatlanabb elődjénél. A giroszkóp zéró tartománya az LSM9DS0-nál ?25, míg az LSM9DS1-nél ?30, a legérzékenyebb módban. A gyorsulásmérő korrigált pontossága ?90 mg az LSM9DS1 esetében és ?60 mg az LSM9DS0 esetében.

Ennek ellenére mégis inkább az LSM9DS1-et ajánljuk, mert a negatívumok ellenére is sokkal jobb választás, mivel ezek az eltérések a legtöbb projekt esetében semmit sem számítanak, valamint olcsóbb is idősebb társánál.

A szenzor modulos verziója rendelkezik, mind I2C, mind SPI interfészekkel. Arduino-val való összekötése pofon egyszerű, a VIN-t és a GND-t kösd 3-5V-os egyenfeszültséghez, kábelezd össze az I2C adat vonalat az SCL-en és az SDA-n és már kezdődhet is a buli. A tapasztaltabb felhasználók, használhatnak SPI-t, a könyvtárunk támogatja mind a kettőt. A modul teljesen összeszerelve és tesztelve kapható és még egy extra csatlakozó fejet is mellékelünk hozzá, hogy breadboard-dal is használhasd. A rögzítéséhez valamilyen biztos módot használj. Az áram és az adat tüskék az egyik oldalon helyezkednek el, míg a megszakító tüskék a másikon, így a modul egyszerre kompakt és nagyszerű.

A linken találsz oktató anyagot, melynek segítségével rögtön a dolgok közepébe vághatsz, továbbá találsz még kábelezési útmutatókat, tüske leírásokat, összeszerelési instrukciókat és egy könyvtárat tele példa kódokkal!

Technikai adatok

  • Méret: 33.4mm x 20.4mm x 3.0mm / 1.3" x 0.8" x 0.1"
  • Tömeg: 2.5g / 0.1oz

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés