Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A2465 PowerBoost 1000 Charger - 5V Lipo USB Boost @ 1A

Ár:
8.990 Ft (7.079 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 12 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 40079
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A2465 PowerBoost 1000

A PowerBoost 1000C a tökéletes tápegység a hordozható projektekhez! A beépített töltésfigyelő áramkörrel akár az akkumulátor feltöltése közben is működésben tartható bármilyen nagyobb energiaigényű alkalmazás is! A kisméretű DC / DC tápegység-átalakító modul tetszőleges 3.7V LiIon / LiPoly akkumulátorról táplálható, miközben a kimeneten 5,2 V-ot állít elő az aktuális 5V-os projektek működtetéséhez. Ha nincs szükség az 1A-es akkumulátor töltőre, az intelligens töltésfigyelő funkcióra vagy az 1A-es „iOS” korlátozásra, érdemes a Powerboost 500C változatot alkalmazni.

Csakúgy, mint a népszerű 5V 1A USB fali adapternél, ennek az áramkörnek a kimenetén is 5,2V jelenik meg, így biztosítva azt a feszültségesés kompenzálást, amit hosszú, kis átmérőjű vezetékek, nagy terhelés, illetve az esetleges védődiódák beépítése okozhat.  Az 5,2 V-os feszültség biztonsággal alkalmazható minden 5V-os elektronikához, mint például az Arduino, a Raspberry Pi vagy a Beagle Bone, ez teljesen biztonságos, miközben megakadályozza az esetleges káros feszültségeséseket, amiket a hosszú, vagy a nem megfelelő átmérőjű kábelek használata okozhat.

A PowerBoost 1000C-ben a TI-gyártmányú  TPS61090 átalakítót alkalmaztuk. Ez az átalakító chip sok olyan többletszolgáltatással rendelkezik, mint például az alacsony akkumulátorszint érzékelés, 2A-es belső kapcsoló, szinkron konvertálási lehetőség, magas hatékonyság és a 700KHz-es nagyfrekvenciás működési frekvencia.

  • Az egyidejű működés azt jelenti, hogy a kimenet teljesen lekapcsolható az engedélyező (EN) pin földpotenciálra kötésével. Ez teljesen kikapcsolja a kimenetet.
  • A 2A-es belső kapcsoló (~ 2.5A csúcskorlátozás) azt jelenti, hogy 1000mA + -ot vehetünk fel egy 3.7V LiPoly / LiIon akkumulátorból. Fontos, hogy az akkumulátor képes legyen ekkora terhelésre!
  • Az alacsony akkumulátorszint jelző LED pirosan világít, ha a feszültség 3,2 V alá csökken, ez a funkció LiPo / LiIon akkumulátor használata esetén optimális.
  • Beépített 1000mA-es töltőáram korlátozó ellenállások. Az USB-csatlakozó beforrasztása után már tölthetőek is a különböző iPad, iPhone vagy iPod eszközök az 1000 mA-es töltőáram korlátozással.
  • Csatlakozási lehetőségek külső akkumulátor, vezérlőbemenetek illetve tápcsatlakozó számára.
  • 90% feletti működési hatékonyság a legtöbb esetben (lásd az adatlapot a hatékonysági grafikonokról) és  alacsony nyugalmi áram: 5mA abban az esetben, ha a „power on” LED engedélyezve van, és világít, 20uA kikapcsolt állapotban (táp és alacsony akkuszint jelző LED kikapcsolva)

Annak érdekében, hogy a modul még hatékonyabb legyen, a panelon egy intelligens terhelésfigyelő Lipoly töltő is helyet kapott. A töltőáramkör a microUSB aljzatból kap tápellátást, és minden 3.7V / 4.2V LiIon vagy LiPoly akkumulátort 1000mA-es maximális teljesítménnyel tölt. Két LED jelzi a töltési állapotot, az egyik a töltési folyamatot, a másik a teljes feltöltöttséget jelzi ki.

Mivel a beépített akkumulátortöltő figyeli a terhelést, amennyiben elérhetővé válik az USB csatlakozón keresztül a tápellátás, az áramkör átkapcsol erre a forrásra ahelyett, hogy folyamatosan töltené / ürítené az akkumulátort. Ez hatékonyabb, és lehetővé teszi, hogy a kimeneti táplálás megszakítása nélkül egyidejűleg tölti az akkumulátort, valamint előállítja a szükséges kimeneti feszültséget. Így a modul "UPS" (szünetmentes tápegység)-ként használható. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a modult úgy tervezték, hogy LiPoly akku csatlakoztatásával üzemel, anélkül nem működik!

A modul használatánál figyelembe kell venni a maximum 1000mA-es töltőáramot, így javasolt a jó minőségű 2A-es tápegység használata megfelelő átmérőjű kábelekkel! Ennél a terhelésnél az MCP73871 áramkör maximált áramfelvétele 1,8A

A terhelésingadozás hatásainak kompenzálása érdekében üzem közben mindig legyen csatlakoztatva a LiPo akkumulátor, ez a feltétel nem opcionális!

További információk a termékleírásban

Adatlap frissítve 2019.06.07

Az eszköz részletes működési leírását megtalálod a MálnaSuli oldalán!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés