Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A2024 Adafruit 12x Capacitive Touch Shield for Arduino

Ár:
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 2 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Raktár 2: 0 db
Raktár 1: Expressz szállítás vagy átvétel
Cikkszám 49067
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A2024 Adafruit 12x Capacitive Touch Shield for Arduino

Adafruit 12 darab kapacitív touch shield Arduinóhoz - MPR121

Ez az érintés beviteles Arduino shield remekül fogja inspirálni a következő interaktív projektedet, a maga 12 darab kapacitív érintés szenzorával. A kapacitív érintés érzékelés működési elve nem más, mint hogy az eszköz érzékeli, amikor egy ember (vagy egy állat) megérinti a szenzor valamelyik elektródáját. A kapacitív érintés technológia rengeteg területen van használatban, például tabletek és telefonok érintés beviteléért felelnek, vagy például különböző berendezések irányító paneléin is ilyen szerkezet találhatóak, sokszor olyan helyes is, ahol korábban nem is gondoltad volna. Ez a shield lehetővé teszi, hogy olyan elektronikát hozz létre, amely reagál az emberi érintésre, a 12 darab különálló szenzor segítségével.

A shieldnek 12 darab olyan lyuka van, amelyhez a krokodil csatlakozókat dughatod. A kábel egyik végét dugd a shield-be, a másik végét pedig egy olyan tárgyba, amely vezeti az áramot, például fémbe, vagy egy olyanba, amelyek tele vanak vízzel, például a zöldségek, vagy a gyümölcsök. Ezután indítsd el a mellékelt Arduino könyvtárat és már meg is nézheted, hogy mi történik, amikor megérinted valamelyik csatlakoztatott tárgyat. Ennyi az egész, gyerekjáték a használata! A tapasztaltabb felhasználók akár forraszthatják is az eszközt a vékonyabb és állandó kapcsolat végett. Tökéletesen működik Arduinóval, mivel az eszköz csak az I2C tüskéket használja (SCL & SDA).

Az eszköz ugyanazzal a chippel rendelkezik, mint az MPR121 továbbfejlesztett változata, ezért a linken található könyvtár és kód ugyanúgy működik ezzel a szenzorral is! Rengeteg példa van az érintés felhasználására. Egy Arduino Leonardo használatával és egy kis kreativitással bármilyen őrült ötletet megvalósíthatsz. Például az érintéseket átalakíthatod ,,fel", illetve ,,le" utasításokká, így akár készíthetsz egy zöldség billentyűzetet, vagy használd a szenzort az általunk forgalmazott Music Maker shield-del együtt, hogy megalkoss egy olyan hanglejátszó eszközt, amely valamilyen hangot ad ki minden egyes szenzornál. Így már van is egy saját gyümölcs dobod.

Minden megrendeléshez jár egy kapacitív touch shield és egy 36 tüskés csatlakozó fej. Egy kis forrasztásra szükséged lehet, hogy a csatlakozó fejet a shield-hez erősítsd, de ne aggódj gyerekjáték az egész, csak egy forrasztópákára és valamilyen forrasztó anyagra lesz szükséged hozzá. A linken találsz egy 12 darabos krokodil csipesz csomagot, amire szintén szükséged lehet.

Figyelem! Ez a csomag nem tartalmaz Arduino készüléket, krokodil csipeszt és még finom gyümölcsöt sem! (De minden szükséges eszközt megtalálsz nálunk, kivéve a gyümölcsöt. Ne tévesszen meg az Adafruit név, sajnos gyümölcsöt nálunk nem tudsz vásárolni.)

Technikai adatok:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés