Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A2000 Adafruit Pro Trinket - 5V 16MHz

Ár:
4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktár 1: 6 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Raktár 2: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 39366
Menny.:db
GLS 24H szállítás
Személyes átvétel lehetősége
Tudod, hogy ez mit jelent?

Minősített viszonteladó

A Raspberry Pi Alapítvány által minősített viszonteladók (Approved Resellerek) biztosítják, hogy a termékek a gyártótól a legrövidebb úton a végfelhasználókhoz jussanak. Ez egyben garancia a termékek eredetére, minőségére, árára és a terméktámogatásra is.

Leírás

A2000 Pro Trinket - 5V 16MHz

Még mindig imádjuk a Pro Trinket-et, de a bit-bang USB technika, amit használ, már nem szuperál benne olyan jól, mint anno 2014-ben. Habár még mindig forgalmazzuk a terméket, sokkal inkább ajánljuk, a Metro Mini-t (ATmega328, 5V 16MHz), ItsyBitsy 32u4-et (5v 16MHz) / (3.3V 8MHz), vagy az ItsyBitsy M0-át (3V 48MHz). Mindegyikük rendelkezik beépített USB-vel és mind remek áron kapható. Az ItsyBitsy kimondottan hasonló a Trinket-hez, ugyanis méretük szinte megegyezik, rendelkezik natív USB támogatással és rengeteg csatlakozó tüskéje van, vagyis szinte teljesen kompatibilisek.

Ez az eszköz a Trinket-ek nagy testvére, mert ez az 5V-os verzió. A Pro Trinket magában hordozza mindazt, ami miatt annyira szeretjük a Trinket családot, ilyen például a bomba jó Arduino chip, az ATmega328. A szerkezet sokkal inkább olyan, mint egy Arduino Pro Mini több tüskével és beépített USB-vel, tehát igazán nagyszerű.

A Trinket egy sok éve futó termék, és már láthattunk vele rengeteg remek mini projektet, de néha szükségünk támadt több tüskére, nagyobb FLASH memóriára és több RAM-ra. Ez az oka annak, hogy megalkottuk a Pro Trinket-et, amely 18 darab GPIO-val, 2 darab extra analóg bemenettel, 28K FLASH memóriával és 2K RAM-mal rendelkezik.

Mint általában a Trinket család, ez is rendelkezik integrált USB bootloading támogatással, továbbá egy MicroUSB foglalattal láttuk el a modult. Az eszköz továbbá támogatja még az Optiboot-ot is, vagyis a Pro Trinket programozható USB-n keresztül, vagy akár egy FTDI kábel segítségével is, pont ugyanúgy, mint a Pro Mini és társai.

A Pro Trinket modul körülbelül 1.5" x 0.7" x 0.2" nagyságú, csatlakozó fej nélkül, de legalább annyi tudással rendelkezik, mint egy Arduino UNO. Tehát az eszköz remek választás, ha már befejeztél egy Arduino UNO-s projektet és a már kész prototípust szeretnéd sokkal kisebbé varázsolni.

Az 5V-os Pro Trinket az Atmega328P típusú chipet használja, amely ugyanaz a chip, ami az Arduino UNO-ban/Duemilanove-ban/Mini-ben/stb. is van, ugyanazzal a sebességgel és feszültséggel. Tehát boldog lehetsz hiszen, azon felül, hogy a Pro Trinket programozható, mivel Arduino IDE-t használ, az Arduino-s projektjeid körülbelül 99%-a ugyanúgy működik majd ezen az eszközön is.

A linken találsz remek oktató anyagot a Trinket-hez.

Néhány dolog, amelyet érdemes átgondolnod, ha a Trinket megvételén gondolkozol:

 • A 2-es és a 7-es számú tüske nem elérhető, kizárólag az USB számára vannak fenntartva
 • Az 5V-os szabályzó 150mA-es kimenetet biztosít és nem 800mA-est
 • Nem tudsz közvetlenül Shield-et (pajzsot) dugni az eszközbe
 • Nem rendelkezik integrált soros - USB chippel. Ez azért van, hogy az eszköz kicsi és olcsó maradjon, de használhatsz FTDI kábelt, hogy az FTDI porthoz csatlakozz és így legyen egy soros csatlakozási lehetőséged. Az USB csatlakozási lehetőség csak arra szolgál, hogy új kódokat tölts fel.
 • Az Trinket féle bootloader 4KB FLASH memóriát használ, szóval a maximális méret 28672 byte. Továbbá a bootloader nem befolyásolja a RAM használatot.

Íme, néhány hasznos információ:

 • ATmega328P alaplapi chip QFN borításban
 • 16MHz-es órajel tartomány, 28K FLASH memória
 • USB bootloader remek LED visszajelző fénnyel, pont, mint az USBtinyISP, vagyis programozhatod AVRdude-dal és/vagy az Arduino IDE segítségével (persze néhány konfigurációs módosítással)
 • Van hozzá fej FTDI porthoz, újraprogramozáshoz
 • Micro-USB foglalat az áramellátáshoz és/vagy USB-n keresztüli feltöltéshez, használhatsz bármilyen USB kábel, ha újra szeretnéd programozni
 • Alaplapi 5.0V-os szabályzó 150mA-es kimeneti képeséggel és ultra alacsony ingadozással. Akár 16V-os bemenet fordított polaritásvédelemmel, hő, illetve áramerősség védelemmel ellátva
 • Üzemeltesd USB-n keresztül, vagy valamilyen külső kimeneten keresztül, például valamilyen tápról, automatikusan vált a kettő között
 • Alaplapi zöld üzemelési LED és piros 13-as tüskéjű LED
 • Reset gomb, a bootloader megnyitásához, illetve a program újraindításához
 • Az Arduino-s dolgok 99 százalékával működik, a lényeg, hogy a projekt ne használjon, több, mint 28K FLASH memóriát és ne igényelje a 2-es és a 7-es tüske meglétét
 • Kismillió csatlakozási pont

Miután a csatlakozó fejeket ráillesztetted, elhelyezheted egy, a linken található, IC foglalatba

Technikai adatok

 • Méret: 38mm x 18mm x 2mm / 5" x 0.7" x 0.08"
 • Magasság a MicroUSB-vel: 4mm / 16"
 • Tömeg: 2.6g

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés