Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A1384 GA1A12S202 Log-scale Analog Light Sensor

Ár:
1.580 Ft (1.244 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 49248
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A1384 GA1A12S202 Log-scale Analog Light Sensor

GA1A12S202 logaritmikus skálájú analóg fény szenzor

Vidd magasabb szintre a fotocellát használó projektedet a GA1A12S202 analóg fény szenzorral. Ugyanúgy, mint egy CdS fotocella esetében is, ennek a szenzornak sincs szüksége mikrokontrollerre. az analóg feszültség kimenet annak függvényében növekszik, hogy mennyi fény éri a szenzor elejét. A szenzor rengeteg újítást tartalmaz, melynek köszönhetően bármilyen projekthez jól felhasználható.

A legnagyobb változás, az egyszerű fotocellákhoz képest, a fény szintjeivel való logaritmikus - lineáris kapcsolat. A legtöbb fény szenzornak lineáris kapcsolata van a fény nagyságával. ez annyit jelent, hogy sötétebb helyeken az eszköz nem reagál túl érzékenyen a fényviszonyok változására, valamint, hogy könnyedén eléri a maximális kapacitását, amint több fény éri az érzékelőt. A legtöbb esetben beköthetsz egy plusz ellenállást, hogy javítsd az eszköz teljesítményét sötétben, illetve világosban, de elég nehéz a tökéletes teljesítmény elérése. Ez az eszköz logaritmikus skálát használ, igen magas dinamikatartománnyal, egész pontosan 3 luxtól 55000 luxig. Tehát a szenzor kellőképpen érzékeny kevés fény mellett is, de ugyanakkor szinte lehetetlen csúcsra járatni a készüléket, szóval nyugodtan használhatod akár kint, akár bent, anélkül, hogy változtatnod kéne valamilyen kódon, vagy át kéne kalibrálnod a szenzort. A szenzor egy chipre van szerelve, melynek léteznek csavarozható változatai is, szóval nem kell a szenzort mindenféle alaplapra szerelned.

Az eszköz használata pofon egyszerű, csatlakoztasd a Vin-t 2.3V - 6V-os egyen feszültséghez, a Gnd-t a földhöz, a mérést pedig az analóg kimenet OUT részén végezheted. A szenzor feszültsége egészen 3V-ig is felmehet, kültéren, rendkívül erős fény esetén. Arduinón keresztül használd az analogRead() parancsot, miközben az OUT pin-t egy analóg pinhez csatlakoztatod. A termékleírásban találsz még hasznos tudnivalókat, illetve információkat, például adatokat az energia fogyasztásról, grafikonokat, stb. A chip panelén található még egy 68k?-os ellenállás is, az OUT-ból a föld felé, hogy az áramot feszültséggé alakítsa.

Az eszköz 6:52-nél látható a videóban.

Technikai adatok

  • Áramellátás: 2.3V - 6V
  • Integrált 68k?-os ellenállás a maximális 3V-os analóg kimenethez
  • Tömeg: 0.2g
  • Méret: 4" x 0.5" x 0.06" (10mm x 13mm x 1.5mm)
  • 1"-os (2.5mm-es) rögzítő lyuk

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés