Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A1334 RGB Color Sensor with IR filter and White LED

Ár:
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: 18 db
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: 0 db
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 39620
Menny.:db
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A1334 RGB Color Sensor with IR filter and White LED

RGB szín szenzor infravörös szűrővel és fehér LED-del - TCS34725

Az elektronikai eszközeid, ennek a szenzornak köszönhetően, képesek lesznek tájékozódni a színek kavalkádjában. Megtaláltad a legjobb szín szenzort a piacon, a TCS34725-öt, melynek RGB és tiszta fény érzékelő képességei vannak. Az integrált infravörös blokkoló szűrő segítségével, ami a szín érzékelő diódákkal van összeköttetésben, az eszköz minimalizálja a beérkező fény infravörös tartományának spektrális komponenseit, ezzel lehetővé téve a pontosabb szín mérést. A szűrőnek hála sokkal élethűbb színeket kapsz vissza, mint amilyeneket a legtöbb szenzor produkálna, mivel az emberi szem számára az infravörös fény láthatatlan. Továbbá a szenzornak eszméletlen nagy, 3800000:1 a dinamikus tartománya és állítható a nyereség / idő komponense, szóval remekül működik még sötétített üvegen keresztül is.

Az eszközhöz különböző áramköri támogatás is jár, például egy 3.3V-os szabályozó, melynek köszönhetően az áramellátást biztonságosan megoldhatod 3V-5V-os egyen feszültséggel és része még egy szint szabályozó az I2C pineken, tehát használható 3.3V-os, vagy 5V-os logikával. Végezetül található még rajta egy semleges 4150K hőmérsékletű LED, amely MOSFET driverrel rendelkezik, hogy megvilágítsa a tárgyat, amelyen a színmegállapítást végzed. A LED könnyedén ki- és bekapcsolható egy logikai kimenettel.

Csatlakoztass bármilyen mikrokontrollert I2C-n keresztül és a mellékelt minta kód könnyedén elvégzi majd neked a 4 csatornás olvasást. Továbbá mellékelve van még néhány példa kód, hogy a fény lux szintjét és hőmérsékletét is érzékelni tud. Az ötlet egy eval alaplap szoftveréből ered.

A linken található egy tutorial, ahol megtalálod az egyedi Arduino könyvtárat, valamint hogy hogyan kell feltelepíteni. A szenzor bekötésének módja a következő, csatlakoztasd a VDD-t a 3V-5V-os egyen feszültséghez, a földet a rendes földhöz, az SCL-t az I2C órához, az SDA-t pedig az Arduinód I2C adat pinjéhez. Indítsd újra az IDE-t, majd válaszd ki a példa skiccet, és már kezdheted is az eszközhöz tenni kedvenc gyümölcseidet!

Az eszköz 19:36-nál látható a videóban!

Technikai adatok

  • Tömeg: 3.23g
  • Méret: 20.44mm / 8" x 20.28mm / 0.79"
  • A chip 7 bites I2C címeket használ, 0x29

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés