Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A1246 Flora Lux Sensor - TSL2561 Light Sensor - v1.0

Ár:
3.300 Ft (2.598 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó Adafruit
Raktáron: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
+3 munkanap: Megszűnt
Raktáron = azonnal szállítható!
Cikkszám 42757
Rendelések gyors feldolgozása
GLS és MPL szállítás
A hely, ahol a tanulás buli!

MálnaSuli

A MálnaSuli a mi virtuális iskolánk, ahol szakmai titkokat osztunk meg veled. Termékeinkhez kapcsolódó oktatási anyagokon és alkalmazási példákon keresztül játszva juthatsz SW és HW ismeretekhez. Sőt, a nálunk vásárolt eszközök felhasználásához igénybe vehető mérnökeink és tanáraink segítsége is.

Leírás

A1246 Flora Lux Sensor - TSL2561 Light Sensor - v1.0

Vértezd fel fényérzékeléssel hordozható Flora projektedet ezzel a nagy precizitású lux szenzorral. A TSL2561 fényérzékelő szenzor valójában egy fejlett, digitális fényszenzor. Ideális a használata bármilyen fényről is legyen szó. Az olcsó CdS cellákhoz képest, ez az eszköz sokkal precízebb, lehetővé teszi a pontos lux mérést és átkonfigurálható más nyereség/idő skálára, hogy detektálhass bármilyen fényt 0.1 luxtól, több, mint 40 ezer luxig, levegőben. Mégis a legjobb dolog ebben a kis szenzorban, hogy egyszerre találhatóak benne infravörös és full spektrumú diódák. Ez lényegében annyit jelent, hogy képes külön mérni az infravörös és az emberi szem számára látható fényt. A legtöbb ilyen szenzor egyszerre csak az egyikre képes, ezáltál nem adják vissza pontosan azt, amit mi emberek igazából látunk (mivel szemünk nem képes érzékelni az infravörös fényt, amit a legtöbb fotódióda detektál).

A szenzornak digitális I2C interfésze van. A Flora-hoz való csatolása igen egyszerű, állítsd sorba úgy a szenzort, hogy szomszédos legyen az SDA/SCL pinekkel és rögzíthető legyen a 3V-os, SDA, SCL és GND pinek szerint. Tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így nem lesz egyetlen keresztkötésed sem. Egyszerre csak 1 darab lux szenzort köthetsz a Florádhoz, de köthetsz más I2C szenzorokat, vagy kimeneteket, a túloldalon található SCL/SDA pinek segítségével. Az áramkör üzemi fogyasztása rendkívül alacsony, körülbelül 0.5mA, amikor aktívan érzékel, és kevesebb, mint 15uA, amikor energiatakarékos módban van.

Nézd meg a Flora lux szenzor tutorialt, valamint a hagyományos TSL2561 tutorialt. Továbbá használhatod az egyedi Arduino könyvtárat, így a benne található példa kód ,,konyhakészen" működik majd a Florával.

Flora lux szenzor - TSL2561 fényérzékelő szenzor (16:50)-nél

Technikai adatok

  • 55" / 14mm átmérő, 0.07" / 1.8mm vastagság
  • Emberi szemet megközelítő válaszidő
  • Precízen mér a legkülönbözőbb megvilágításokban és fényviszonyokban is
  • Megfelelően üzemel -30*C és +80*C között
  • Dinamikus tartomány: 0.1lux - 40000lux
  • Feszültség tartomány: 2.7V - 3.6V
  • I2C 7 bites címeket használ, 0x39, 0x29, 0x49, jumperrel választható

További információk a termékleírásban!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés